Sveikatos centro atstovai pranešė apie dar dvi mirtis nuo koronaviruso (papildyta) – Kas vyksta Kaune

Sveikatos centro atstovai pranešė apie dar dvi mirtis nuo koronaviruso (papildyta)

delfi.lt 2020/04/24 14:37

Penktadienį nuotoliniu būdu vykusioje spaudos konferencijoje Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pristatė naujausią informaciją apie koronaviruso plitimą Lietuvoje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje pranešė apie dar 2 naujus mirties atvejus nuo koronaviruso.

Spaudos konferenciją galite rasti ČIA.

Iš viso Lietuvoje iki šiol yra žinoma, kad nuo infekcijos mirė 42 asmenys. Spaudos konferencijoje pranešta, kad dar 8 Lietuvos verslininkai prisijungė prie apsaugos priemonių gamybos.

Ministras džiaugėsi, kad tokiu būdu Lietuva ne tik apsirūpins reikiamomis priemonėmis, bet ir padės valstybės verslui. Ministras priminė, kad šiuo metu rengiami pakeitimai dėl planinių operacijų atnaujinimo gydymo įstaigose. Taip pat A. Veryga sakė, kad nuo pirmadienio darželiai nėra masiškai atidaromi – į juos bus leidžiama eiti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybių prižiūrėti namuose.

Tokiu atveju tėvai turi teikti prašymą savivaldybei. Tokia pat tvarka galioja ir žmonėms, kurie turi rūpintis negalią turinčiais asmenimis. A. Veryga sakė, kad jau parengti reikalavimai atsidarančioms lauko kavinėms.

Jos turės užtikrinti, kad prie staliukų nesėdės daugiau nei 2 asmenys, nebent būtų tos pačios šeimos nariai, visiems reikės matuoti temperatūrą, išlaikyti saugų atstumą.

Papildyta 16:01 val.

Šiuo metu ligoninėse yra gydomi 136 pacientai, iš jų reanimacijoje yra 17, plaučių ventiliacijos reikia 9, o deguonies kaukių – 8 pacientams.

Pasak R. Lingienės, penktadienio rytą pasiekė informacija, kad Klaipėdos vaikų ligoninėje buvo užregistruotas 1 COVID-19 atvejis, taip pat 1 registruotas ir Klaipėdos jūrininkų ligoninėje. „Šie darbuotojai nesusiję tiesiogiai su darbu su pacientais.

Jūrininkų ligoninėje nustatyti 2 sąlytį turėję asmenys ir šie atvejai tarp ligoninių nėra susiję“, – sakė R. Lingienė. Rolanda Lingienė© DELFI / Domantas Pipas Spaudos konferencijoje pranešta, kad dar 8 Lietuvos.

Daugiau naujienų galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA