S. Malinauskas apie koronavirusą: kai kur matau dideles rizikas | Kas vyksta Kaune

S. Malinauskas apie koronavirusą: kai kur matau dideles rizikas

DELFI nuotr.

Antradienį premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas socialiniame tinkle Facebook pasidalijo naujausiomis žiniomis dėl koronaviruso.

„Na ką, 10 ėminių pradėti tirti. Ką tik dar kartą susitikau su vienintelės Lietuvoje spirito gamyklos vadovu. Jie pasiruošę dezinfekcinį skystį gaminti jau dabar. Šiandien. Yra smulkių niuansų. Pvz., gal nepakaks vienodo standarto pakuočių ir jos skirsis ar pan., bet tai smulkmena. Dabar eilė parodyti valstybei, kaip sukasi biurokratiniai dantračiai“, – rašo S. Malinauskas.

Premjero patarėjo teigimu, jau vakar oro ir jūrų uostuose pradėjo dirbti kariai. „Šiandien žurnalistams bus parodyta, kaip sutinkamas lėktuvas iš Milano. Beje, į Milaną skrendančių žmonių skaičius labai mažėja. Iš 160 užpildomos vos 35-40 vietų. Tai ir gerai, ir rizikos kelionių organizatoriams ir skrydžių bendrovėms“, – socialiniame tinkle rašo patarėjas.

Pasak S. Malinausko, fiksuotų koronaviruso atvejų jau yra ir Egipte. Patarėjo teigimu, tai dar skaudžiau atsilieps Lietuvos kelionių organizatoriams.

„Sprendimai dėl šios valstybės dar nepriimti, bet netrukus bus svarstomi. Čia jau matau didesnes rizikas – kiek turizmo sektoriuje veikiančios bendrovės finansiškai pajėgios amortizuoti tokius smūgius ir kiek jų klientai apsaugoti, jei sektoriuje prasidėtų bėdos“, – rašo S. Malinauskas.

Nacionalinio visuomenės centro duomenimis, Lietuvoje iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso: 191. Sveikatos būklė stebima 4791 asmenims.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 90 937, iš kurių mirė 3 117 ir 48 054 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA