Kauno Rotušės aikštėje įvyko istorinių automobilių ralio „Aplink Lietuvą“ startas | Kas vyksta Kaune

Kauno Rotušės aikštėje įvyko istorinių automobilių ralio „Aplink Lietuvą“ startas

Automanas.lt nuotr.

Rugsėjo 13-osios rytas Kauno miesto gyventojams buvo ypatingas. Pagrindinėje ir bene svarbiausioje Kauno miesto vietoje – Rotušės aikštėje, įvyko prestižinio ralio – „Aplink Lietuvą“ startas, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Gausus dalyvių skaičius ir ne ką mažesnis smalsuolių būrys penktadienio rytą žvalgėsi į automobilius, kurių amžiaus vidurkis prilygsta garbaus amžiaus senjorui.

„Susidomėjimas ir dalyvių skaičius sulig kiekvienais metais auga, o tai – labai džiuginanti tendencija, kurią sieksime išlaikyti ir ateityje“, – žvelgdamas į dalyvių parką sako Lietuvos automobilių klubo klasikinių automobilių padalinio vadovas Šarūnas Žitkevičius.

Jis kartu su kolegomis iš Lietuvos automobilių klubo parengė specialų maršrutą, kurį turės įveikti tik istorinės technikos vairuotojai, kurių šiemet – kelios dešimtys.

„Per visą savaitgalį klasikinių automobilių vairuotojai turės įveikti kelis šimtus kilometrus, savo automobilius eksponuos skirtinguose miestuose, kol galiausiai pasieks ralio finišą Vilniuje – rugsėjo 15-ą dieną“, – dalyvių planais dalinasi Šarūnas Žitkevičius.

Dalyviai – iš skirtingų šalių

Istorinė technika – neatsiejama ralio „Aplink Lietuvą“ dalis. Juk būtent trečiame ir ketvirtame dešimtmečiuose turėjo įveikti gerokai sudėtingesnę organizatorių paruoštą trasą.

„Didžiulę išliekamąja verte pasižymintis automobiliai šiandien tarpusavyje nelenktyniauja. Klasikiniai automobiliai keliauja į kelionę, kuri leistų artimiau pažinti Lietuvą bei jos istoriją. Juolab, iš kaimyninių šalių atvykę svečiai ne vienerius metus liaupsina mūsų pasirinktą formatą“, – penktadienio rytą pasakojo „LAK“ klasikinių automobilių padalinio vadovas Šarūnas Žitkevičius.

Šiemet į kelionę po Lietuvą buvo atrinkti beveik 20 skirtingų ratuočių, kurių savininkai atvyko iš skirtingų Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos bei Vokietijos kampelių. Štai – iš Vokietijos į Lietuvą atkeliavęs ralio „Aplink Lietuvą“ svečias Hubertusas Weberis kauniečius pradžiugino „Opel“ markės ratuočiu, pagamintu 1933 metais.

„Mūsų kolega iš Vokietijos dabar visą savo laisvalaikį skirią kelionėms po Europą, tad mums didžiulė garbė, jog jis atvyko į Lietuvą, įvertinti mūsų siekio populiarinti klasikinių automobilių kultūrą“, – priduria Šarūnas Žitkevičius.

Automobilių paroda – atvira visiems

Kol viena ralio „Aplink Lietuvą“ dalyvių grupė varžysis specialiai jiems paruoštuose greičio ruožuose, istorinės technikos dalyvių laukia gerokai mažiau streso keliantis maršrutas.

Rugsėjo 14-ą dieną ne vieną garbingą jubiliejų atšventusios technikos vairuotojai atvyks į Anykščių centrinę dalį, kurioje nuo 10 valandos ryto iki 13 valandos vyks klasikinių automobilių parodoje. Jos metu Anykščių miesto gyventojai ir svečiai galės susipažinti su ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviais ir iš arti pamatyti kaip atrodo trečiame ir ketvirtame dešimtmečiuose pagamintos mašinos.

Tuo tarpu „LAK“ klasikinių automobilių padalinio vadovas Šarūnas Žitkevičius mano, jog sekmadienis bus bene pati geriausia diena apžiūrėti istorinės technikos dalyvių parką.

„Sekmadienį atvyksime į Vilnių – Lietuvos sostinę ir išsirikiuosime neseniai atnaujintoje Lukiškių aikštėje. Būtent joje sieksime supažindinti su šiais inžineriniais stebuklais ir esant poreikiui – papasakoti ralio „Aplink Lietuvą“ istoriją ir įvardinti jo svarbą“, – pasakoja Šarūnas Žitkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA