Įtariamas Romainių žudikas atvežtas į teismą, vyrui bus paskirta kardomoji priemonė (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Įtariamas Romainių žudikas atvežtas į teismą, vyrui bus paskirta kardomoji priemonė (papildyta)

DELFI, BNS 2019/07/21 11:41

Sekmadienį Kauno apylinkės teisme bus paskirta kardomoji priemonė nužudymu šią savaitę Romainiuose įtariamam vyrui. 1984 metų gimimo įtariamasis sulaikytas penktadienį. Prokuroras Virginijus Sokolovas siūlo suimti vyrą maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui.

Taip pat prokuroras atskleidė, kad įtariamasis iki šio įvykio jau buvo teistas mažiausiai 10 kartų. Policija vyrą sulaikė namuose.

Vyras įtariamas liepos 17 d., apie 23 val., Kaune, Romainių g., peiliu sužalojus vyrą (gim. 1990 m.), kuris dėl durtinių žaizdų krūtinėje ir kojoje mirė vietoje.

Taip pat rastas ir ieškotas automobilis „VW Golf“, kuriuo galimai iš įvykio vietos pasišalino įtariamasis.

DELFI primena, kad liepos 18 dieną nužudytojo sesuo socialiniuose tinkluose kreipėsi į žmones prašydama pagalbos: „Šiąnakt buvo mirtinai nudurtas mano brolis. Prašau jūsų pagalbos surandant įtariamąjį! 22.56 val. Romainiuose esančios „Aibės“ parduotuvės stovėjimo aikštelėje įvyko konfliktas ir jo metu padūrė mano brolį į šoną. Įtariamasis sėdo į automobilį (tamsus, pasak liudininkų, greičiausiai 5-os klasės „VW Golf“).

Parduotuvės kameros neužfiksavo automobilio numerių, todėl labai prašau jūsų pagalbos! Jeigu buvote šalia arba tuo metu važiavote Romainiuose ar aplink juos ir matėte tokį automobilį, bet kokia informacija būtų labai naudinga! Niekas neprikels to žmogaus, kuris buvo visų be galo mylimas. Skausmo nesumažins niekas, bet už jį turi būti atlyginta“.

Papildyta 12.51 val.

BNS skelbia, jog Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido trims mėnesiams suimti nužudymu Romainiuose įtariamą 1984 metais gimusį A. N.

„Šis asmuo yra įtariamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu, jam gresia nuo 7 iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis duoda parodymus ir neneigia įvykio aplinkybių“, – žurnalistams po posėdžio sakė teisėja Laima Šeputienė.

Griežčiausios kardomosios priemonės prašė prokurorai. Maksimalus suėmimas skirtas, nes manoma, kad įtariamasis gali bėgti ir slėptis, taip pat ir naikinti įrodymus, nes šiuo metu dar nėra rastas nusikaltimo įrankis.

„Yra pagrindo manyti, kad įtariamasis būdamas laisvėje gali bėgti ir bandyti slėptis nuo tyrimo, taip pat gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui ir daryti naujas nusikalstamas veikas“, – teigė teisėja.

Pasak teisėjos, įtariamasis Lietuvoje yra teistas dešimt kartų, taip pat teistas ir Danijoje bei Olandijoje. „Jis teistas ne kartą ir vykdavo daryti nusikalstamas veikas į užsienio valstybes, neturi nei šeimos, nei pastovios darbo vietos, nesiregistruoja Užimtumo tarnyboje“, – sakė L. Šeputienė.

Pasak teisėjos L. Šeputienės, įtariamasis įvykio metu patyrė traumą – į teismo salę sekmadienį jis atvestas bintu aprištais pečiais. „Kiek žinau, ta trauma patirta būtent įvykio metu. Detalizuoti negaliu“, – teigė teisėja.

„Jis neneigia to padaręs, tik savo naudai traktuoja motyvus Iš esmės jis nėra labai savimi patenkintas“, – žurnalistams po teismo posėdžio sakė prokuroras Virginijus Sokolovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA