Moliūgai zoologijos sodo gyvūnams – ne tik maistas, bet ir pramoga (foto) | Kas vyksta Kaune

Moliūgai zoologijos sodo gyvūnams – ne tik maistas, bet ir pramoga (foto)

Organizatorių nuotr.

Kol kauniečiai džiaugėsi savaitgaliu, Kauno zoologijos sode gyvenantys gyvūnai taip pat turėjo progą pasidžiaugti kartą metuose vykstančiu renginiu – čia vyko „Moliūgadienis“.

Šeštadienį vykusi šventė, kuri, pasak zoologijos sodo atstovės Ievos Petraškaitės, jau tampa tradicija, sutraukė daug kauniečių. „Žmonės neišsigando apniukusios dienos, visi noriai nešė didelius ir mažus moliūgus bei aktyviai dalyvavo visose šventės veiklose“, – pasakojo ji portalui „Kas vyksta Kaune“.

Į renginį suplūdę kauniečiai galėjo ne tik stebėti gyvūnus, besidžiaugiančius vaišėmis, bet ir patys prisidėti prie įvairių zoologijos sode vykusių pramogų – moliūgų dirbtuvių, moliūgų „medžioklės“, stebėti šešėlių spektaklį ar rungtis moliūgų nešimo varžybose.

Pripildo skanėstais

Tiesa, šiomis daržovėmis domisi ne visi gyvūnai, tad jų prižiūrėtojams tenka pasukti galvą, kaip įdomiau ir išradingiau moliūgus pateikti ir, žinoma, kokių skanėstų pridėti į vidų. „Kai kuriems gyvūnams moliūgai yra įprasta raciono dalis (visi kanopiniai, kai kurie paukščiai, beždžionės), tačiau renginio metu moliūgai yra pateikiami šiek tiek neįprastai“, – pasakojo I. Petraškaitė.

„Gyvūnų prižiūrėtojai juos išpjausto ir prideda įvairių skanėstų – vieniems tai mėsa, kitiems – žuvis, o tretiems – gilės. Tad moliūgas – ne tik maistas, bet ir užimtumo dalis, o tai labai svarbu gyvūnams, gyvenantiems zoologijos sode, nes jie turi pasukti galvą, kaip pasiekti skanėstus ir tai praturtina jų kasdienybę, skatina domėtis aplinka“, – teigė atstovė.

Moliūgadienis zoologijos sode

Zoologijos sodo atstovė skaičiuoja, kad šventės metu gyvūnams iš įvairių Lietuvos vietų ir kauniečių daržų atkeliavo keli šimtai kilogramų moliūgų.

„Moliūgų labai daug sulaukėme iš mūsų draugų Druskininkuose (net 118 vienetų), ir VDU Botanikos sodo (apie 400 kilogramų, iš kurių vienas svėrė net 70 kg)“, – vardino moteris. „Taip pat ir žmonės siūlė ir nešė įvairių dydžių ir formų moliūgus. Tikslaus skaičiaus negaliu įvardinti, bet panašu, kad moliūgais zoologijos sodo gyventojai džiaugsis dar ilgai“, – džiaugėsi I. Petraškaitė.

Jau pradėjo ruoštis žiemai

Zoologijos sode gyvenantys gyvūnai taip pat jau pradėjo ruoštis žiemai. Pasiruošimo pradžią žymėjo ne tik jau devintus metus organizuojama akcija „Gilė“, kurios metu gyvūnų mylėtojai į zoologijos sodą sunešė beveik 13 tonų gilių, kuriomis gyvūnai maitinsis iki pavasario, bet ir kiti pokyčiai. „Kai kurie gyvūnai jau iškelti į žiemojimo patalpas, su jais lankytojai galės susitikti tik pavasarį,“- pasakojo atstovė.

„Pasivaikščiojus po patį zoologijos sodą galima pastebėti, kad kai kurie gyvūnai jau ruošiasi žiemai ir jų kailiukai keičiasi, labai puikus pavyzdys yra lapės“, – teigė I. Petraškaitė ir pridūrė, jog kol gyvūnai ruošiasi žiemoti, zoologijos sodo darbuotojai taip pat ruošiasi žiemai – planuoja naujas edukacines programas apie žiemos nebijančius zoologijos sodo gyventojus ir laukia visų, norinčių apie šiuos gyvūnus sužinoti daugiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA