Kaunietis ne juokais išsigando: piktas palaidas šuo ir grasinimų kupinas jo šeimininkas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis ne juokais išsigando: piktas palaidas šuo ir grasinimų kupinas jo šeimininkas

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Nors dažnam keturkojo šeimininkui jo augintinis – geriausias draugas, nederėtų pamiršti, jog aplinkiniams gali nepatikti aplink bėgiojančio didelio palaido šuns vaizdas.

Būtent tokioje situacijoje atsidūrė ir portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas. Pasak jo, miesto centre, visai šalia kino teatro „Romuva“ nedrausmingas šeimininkas tiesiog paleido savo šunį, kuris buvo be antsnukio, nuo pavadėlio.

„Tai buvo didelis, lyg kovinę veislę turintis šuo, o vyras tiesiog paleido jį nuo pavadėlio. Gerai, kad jau buvau automobilyje. Privažiavęs, dar bandžiau sudrausminti šeimininką, tačiau tik susilaukiau krūvos necenzūrinių žodžių bei grasinimų, jog sugadins mano automobilį“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė miesto gyventojas.

Tai – net keli taisyklių pažeidimai?

Gyvūnų Kauno mieste laikymo taisyklės nurodo, jog koviniai šunys privalo būt su pavadėliu ir antsnukiu.  Kiti šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose vedžiojami (vedami) laikant už pavadėlio ir su antsnukiu ar be jo.

Šunys, kuriems dėl jų veislės antsnukiai nepritaikyti ar jų negamina, gali būti vedžiojami (vedami) be jų, bet su pavadėliu.

Už šių taisyklių pažeidimus baudžiama pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 110-ąjį straipsnį. Jame nurodoma, jog minimali piniginė nuobauda už tokius pažeidimus gali būti 57 eurų, o už įžūlius pakartotinus pažeidimus gali siekti 405 eurų.

Verta paminėti, jog Kauno mieste dauguma keturkojų šeimininkų drausmingi – paskutiniu metu nebuvo pradėtas nei vienas ikiteisminis tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo, kuris buvo sukeltas pavojingų, kovinių šunų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA