Margučio formos tortui pagaminti prireikė 2 tūkst. kiaušinių baltymų | Kas vyksta Kaune

Margučio formos tortui pagaminti prireikė 2 tūkst. kiaušinių baltymų

R. Tenio nuotr.

Šiandien kauniečius stebino bene didžiausias Velykinio margučio formos tortas, pristatytas „AgroBalt“ parodoje. Jo aukštis siekė 1,6 m,  o plotis – 88 cm. 

[galerija kiek=”4″]

Nuo antradienio milžinišką kepinį ruošė penki „Bernelių užeigos“ konditeriai ir technologai. Dar prieš parodą buvo ruošiamas torto pagrindas: kepami morengai, ruošiamos cukrinės dekoracijos.  Pasak technologų, skanėstui paruošti sunaudota 2000 kiaušinių, 15 kg cukraus pudros, 30 kg žemės riešutų, 25 kg sviesto, 40 kg karamelinio kremo.

Beveik 150 kg sveriantį kepinį pirmoji prapjovė ir vaikus pavaišino  LR Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

„Šis gardumynas iš lietuviškų produktų turėtų būti ypač skanus mažiesiems „AgroBalt“ lankytojams, puiku, kad jų čia susirinko tiek daug. Juk turime Atvelykio savaitę. Smagu, kad šiemet parodoje pristatome daug įvairiausių gaminių, kurie yra ne tik skanūs, bet ir kokybiški“, – sakė ministrė.

Pasak konditerių atstovės Vidos Aleinikovienės tortu pavaišinti užteks 1,5 tūkst. žmonių.

„Norėjome pasitikti mažąsias Velykėles, dar vadinamas Atvelykiu, kitaip nei įprastai. Ieškojome panašių pavyzdžių pasaulyje, bet be didžiausio šokoladinio kiaušinio rekordo Belgijoje, o vėliau – Argentinoje, neradome panašių kepinių, kurie pretenduotų į didžiausią kiaušinio formos tortą. Deja agentūra nefiksuoja išgautos torto formos kaip rekordo, o mums pritrūko šiek tiek aukščio, tačiau džiaugiamės unikalia idėja“, – apie povelykinę dovaną miestiečiams ir parodos dalyviams pasakojo „Bernelių užeigos“ direktorės pavaduotoja gamybai Rasa Vasiliauskaitė.

145 kg sveriančiam tortui pagamintas specialus stovas, ant kurio buvo dedami morengų lakštai, pertepami sviestiniu karameliniu kremu. Vėliau buvo formuojama kiaušinio forma.

„AgroBalt“ parodoje per tris valandas padarytas paskutinis ir kone svarbiausias darbas: tortas apteptas baltymų ir cukraus kremu bei papuoštas spalvingais ryžių lakštais. Velykos simbolizuoja atbudimą, todėl margutis puoštas dideliais cukriniais gėlių žiedais įprasmina ir artėjantį pavasarį, tačiau sunkiausias uždavinys buvo transportuoti paruoštą torto pagrindą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA