Konkurencijos tarnyba nusitaikė į kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugas teikiančias bendroves | Kas vyksta Kaune

Konkurencijos tarnyba nusitaikė į kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugas teikiančias bendroves

BNS 2015/11/17 15:33
E. Radzevičiūtės nuotr.

Konkurencijos taryba atliks papildomą tyrimą dėl Kauno valdžios sprendimų, susijusių su miesto kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimu.

„Atsižvelgus į tyrimo metu nustatytas aplinkybes ir naujai paaiškėjusias aplinkybes, darytina išvada, jog nagrinėjamu atveju būtina atlikti papildomą tyrimą, kad būtų nustatytos ir įvertintos visos su nagrinėjama byla susijusios faktinės ir teisinės aplinkybės, galinčios turėti įtakos savivaldybės sprendimų atitikties Konkurencijos įstatymo reikalavimams vertinimui“, – rašoma tarybos nutarime.

Rugpjūčio pabaigoje paskelbtame preliminariame tarybos vertinime teigta, kad Kauno miesto savivaldybė neteisėtai neterminuotam laikotarpiui pasirašė kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų sutartį su savivaldybės bendrove „Kapinių priežiūra“.

Nustatyta, kad 2008 ir 2013 metais pasirašytos sutartys užkirto kelią potencialiems savivaldybės įmonės konkurentams varžytis dėl šių paslaugų teikimo.

Spalio pabaigoje Kauno savivaldybė informavo tarybą, kad spalio 20 dieną buvo priimtas sprendimas, kuriuo panaikinta 2008 metais sudaryta sutartis ir pavesta sudaryti naują sutartį su „Kapinių priežiūra“. Taigi Konkurencijos taryba ketina papildomai ištirti naujai sudarytą sutartį tarp Kauno savivaldybės ir jos valdomos įmonės.

Tyrima taryba pradėjo gavusi Laidojimo paslaugų asociacijos pranešimą, kad Kauno valdžia suteikė savo įmonei „Kapinių priežiūra“ išimtines teises atlikti kapinių prižiūrėtojo funkcijas, žmogaus palaikų laidojimui skirto kapo kasimą, taip pat atlikti pirminį žmogaus palaikų vežimą ir laikymą Kauno mieste, nors ten veikia daugiau nei 5 panašias paslaugas teikiančios įmonės.

Nustatyta, kad be asociacijos narių, pavyzdžiui, bendrovių „Egvalda“, „Pradadimas“, „Netekimas“ ir „Užuojauta“, kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimu Kaune suinteresuotos įmonės „Rimtis“ bei „Amžinybės sala“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA