Čiuožykla Rotušės aikštėje veikti pradės, kai žiema ateis | Kas vyksta Kaune

Čiuožykla Rotušės aikštėje veikti pradės, kai žiema ateis

Kauno Rotušės aikštėje pradėti atviros čiuožyklos įrengimo darbai. tačiau dėl oro sąlygų jos atidarymas kol kas neplanuojamas. Rotušės aikštėje sutiktas Vilniaus ekstremalių sporto šakų klubo pirmininkas Vadimas Narbutas teigė, pernai čiuožyklą pavyko išlieti sausio 6 dieną, kai leido oro sąlygos, tuo tarpu šiemet laukiama, kada orai atšals ir šaltukas laikysis visą parą.

Šiais metais Rotušės aikštėje įrenginėjama 300 kv.m. ploto čiuožykla, kurioje vienu metu galės čiuožti apie 80 žmonių. Vieno seanso trukmė bus 45 minutės, už jį reikės susimokėti 5 litus. Jei naudosite savo pačiūžas, užlipti ant ledo kainuos 3 litus.

Kaip teigė V.Narbutas, plušantis prie čiuožyklos įrengimo, naktimis ledas bus “priauginamas”, o dienomis po kiekvieno seanso pravalomas ir išlyginamas. Čiuožyklos priežiūra rūpinsis penki darbuotojai. Numatoma, kad darbo dienomis čiuožykla veiks nuo 12 iki 21 valandos, o savaitgalį ir švenčių dienomis nuo 10 iki 21 val.

Nors anksčiau miesto savivaldybė teigė, kad čiuožykla bus įrengta nepaisant oro sąlygų, dabar aiškėja, kad tai buvo nepasvertas pažadas. Dar rugsėjo mėnesį savivaldybės viešųjų ryšių skyrius išplatino pranešimą, kad bus įrengta laikina sintetinių plokščių 300 kv. m ploto čiuožykla, kuri, kaip planuojama, veiks nuo gruodžio 15 d. iki vasario 28 d. Tokio tipo čiuožykla gali būti eksploatuojama po atviru dangumi nepriklausomai nuo oro temperatūros. Šiltesniu laiku bus eksploatuojama sintetinių plokščių čiuožykla, o temperatūrai nukritus žemiau nulio ant šių plokščių bus išlietas ledas. Čiuožyklos įrengimas kainuos apie 70 tūkst. Lt.

Artimiausiu metu sinoptikai atšalimo neprognozuoja, išsilaikys panašūs orai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA