Kaune kol kas neplanuojama pradėti šildymo sezono, laukiama atšilimo | Kas vyksta Kaune

Kaune kol kas neplanuojama pradėti šildymo sezono, laukiama atšilimo

archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė kol kas neplanuoja pradėti šildymo sezono ir laukiama orų atšilimo.

„Kadangi kitą savaitę sinoptikai prognozuoja šiltesnius orus, šildymo sezono pradžios artimiausiomis dienomis neplanuojame skelbti. Primenu, kad daugiabučiuose namuose gyvenantys kauniečiai gali patys nuspręsti, kada pradėti šildytis“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Daugiabučių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įjungti šildymą. Toks sprendimas gali būti priimtas gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais.

Pastaruoju metu bendrovė „Kauno energija” sulaukė daug gyventojų ir daugiabučių namų bendrijų pirmininkų klausiamų, kada bus įjungtas šildymas ir ar galima jį įjungti individualiai atskiram namui. Pasak „Kauno energijos” atstovų, įstatymai leidžia šildymo sezoną pradėti anksčiau nei jis oficialiai paskelbiamas.

Daugiabučio namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais priėmus sprendimą dėl šildymo pradžios, šilumos vartotojus atstovaujantis asmuo (administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis) apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

„Tačiau būtina žinoti, kad, įjungus šildymą anksčiau oficialios šildymo sezono pradžios, gyventojams, kurie gauna kompensacijas už šildymą, šios kompensacijos nebus skaičiuojamos”, – pabrėžė bendrovės „Kauno energija” atstovai.

Oficialią šildymo sezono pradžią įstatymo nustatyta tvarka skelbia miesto savivaldybės administracija, kai tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių. Svarbu žinoti, kad AB „Kauno energija” šilumą tiekia tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turi būti tinkamai jam parengti ir privalo turėti parengties pasus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA