Kauniečiai šventė 23-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai šventė 23-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines

Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Graži tradicija susiklostė Kaune – Kovo 11-oji jaunimo šventė. Švietimo ir ugdymo skyriaus specialistai, mokyklų vadovai ir pedagogai skatina moksleivius pasidomėti valstybės praeitimi, įvykiais prieš Kovo 11-ąją, žmonėmis, kurie buvo įžvalgiausi ir aktyviausi atkuriant Lietuvos Nepriklausomybę.

Nepriklausomybės atkūrimo dienos – Kovo 11-osios – minėjime visada dalyvauja Kauno įgulos kariai ir P. Plechavičiaus jaunojo kario „lūšiukai”. Tai jie prieš Kovo 11-ąją, dalyvaujant LR Prezidentei Daliai Grybauskaitei, davė priesaiką valstybei.

Jaunieji šauliai stovėjo garbės sargyboje prie Šaulių sąjungos įkūrėjo Vlado Putvinskio – Putvio paminklo. Mokiniai ir studentai dalyvauja įvairiose akcijose, rašo rašinius, laiškus, kuriuose išreiškia savo norus ir viltis, piešia plakatus, atvirukus. Kovo 11-ąją Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje greta vidutinio ir solidaus amžiaus kauniečių buvo labai daug jaunimo.

Miesto meras Andrius Kupčinskas, pasipuošęs tautiniais drabužiais, pirmadienį pasveikino susirinkusius į šventinį minėjimą, kuris, kaip ir visada, prasidėjo Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimu ir valstybės himnu. Garbė pakelti Vyčio Kryžiaus vėliavą suteikta Šaulių sąjungos Garbės kuopai. Pasveikinti kauniečius atvyko ir buvęs Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius. Į kauniečius kreipėsi, juos sveikino Krašto apsaugos viceministras Marijus Velička ir mokinių parlamento atstovas.

Minėjimo metu su gėlių puokštėmis išlydėti pasiuntiniai prie Kovo 11-osios Signatarų – Antano Karoblio, Vytautas Paliūno, Mečislovo Treinio kapų Petrašiūnų kapinėse ir Birutės Nedzinskienės – kapo Žemųjų Kaniūkų kapinėse.

Prie Laisvės paminklo ir Nežinomojo kario kapo gėlių padėjo miesto vadovai, LR Seimo nariai politinių partijų, nevyriausybinių organizacijų ir visuomenės atstovai. Mokiniai pademonstravo 23 priesakus Laisvei. Jie garsiai perskaitė savo įsipareigojimus: mylėti Tėvynę, puoselėti gimtąją kalbą, populiarinti lietuviškus vardus, neišvykti iš Lietuvos, saugoti gamtą ir kt.

Ne tik Kaune, bet ir LR Seime vykusiame minėjime šiais metais buvo atkreiptas ypatingas dėmesys į gimtąją, valstybinę, lietuvių kalbą, kuri yra tautos išlikimo pagrindas. Minėjimo pabaigoje nuaidėjo salvės už Lietuvą, Lietuvos Nepriklausomybę ir Kauną. Vyko šventinis koncertas, kuriame dainavo Liudas Mikalauskas, Egidijus Sipavičius ir grupė „Rondo”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA