Kaunas aktyviai ruošiasi gimtadieniui: kyla scenos, pastatytas „Kiemų šventės“ užrašas (foto) – Kas vyksta Kaune

Kaunas aktyviai ruošiasi gimtadieniui: kyla scenos, pastatytas „Kiemų šventės“ užrašas (foto)

/ KMS nuotr.

Jau nuo šiandien prasideda tris dienas truksiantis Kauno gimtadienio renginių maratonas. Kauno miesto savivaldybė pasidalijo vaizdais, kaip ruošiamasi šventei.

Kaip matyti savivaldybės Facebook pasidalintose nuotraukose, mieste jau pastatytas ryškus užrašas, skelbiantis apie šįvakar vyksiančią tradicinę „Kiemų šventę“, taip pat po truputį kyla scenos.

Primename, kad dėl vyksiančios „Kiemų šventės“ šiandien uždarytos:

– Maironio g. atkarpa kertanti Laisvės alėją, nuo 6 iki 22 val.;

– A. Mickevičiaus g. atkarpa kertanti Laisvės alėją, nuo 16 iki 22 val.

Dėl kiemų šventės uždaromos dviejų gatvių atkarpos / KMS nuotr.

Savo gimtadienį Kaunas šiemet pasitinka šūkiu – „Švęsti Kauną“, o daugumą veiklų planuojama organizuoti kauniečių ir miesto svečių pamėgtoje vietoje – Santakos parke.

„Santakos parkas – vieta, kur suteka Nemunas ir Neris, yra puikiausia vieta šventei. Juk tai – Kauno gimimo vieta. Parkas itin pamėgtas kauniečių ir miesto svečių, kaip įvairių švenčių, pasivaikščiojimų, sporto, piknikų, fotosesijų vieta.

Naujai sutvarkyta infrastruktūra, stadionas, amfiteatras, saugios erdvės vaikams – sudaro sąlygas organizuoti tokius masinius renginius kaip „Kauno gimtadienis“. Be to, tai jau yra tapę tradicija – šventę organizuoti būtent čia“, – sako Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja.

Kaip pranešė Kauno savivaldybė, nuo penktadienio senamiestyje veiks Lietuvos amatininkų mugė, vakare Laisvės alėjoje – Kiemų šventė, laukia ir lazerių šou.

Išsami renginių programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA