Buvęs Kauno rajono administracijos vadovas už korupcinius nusikaltimus sėdės kalėjime – Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno rajono administracijos vadovas už korupcinius nusikaltimus sėdės kalėjime

BNS 2024/05/27 16:44
R. Pudževelis / R.Tenio nuotr.

Buvusiam Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui už korupcinius nusikaltimus teismas skyrė realią laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pirmadienį pranešė Klaipėdos apygardos teismas, R. Pudževelis pripažintas kaltu dėl visų inkriminuotų veikų, jam skirtas ketverių su puse metų laisvės atėmimas.

R. Pudževelis kaltintas tuo, kad būdamas savivaldybės administracijos direktoriumi, siekdamas turtinės naudos sau ir sutuoktinei, kurti taip pat kaltinama byloje, organizavo tris sunkias nusikalstamas veikas – 45 tūkst. eurų vertės kyšio priėmimą, svetimo bendrovei „Roalsa“ priklausančio turto iššvaistymą ir iš šių nusikalstamų veikų planuojamo įgyti turto legalizavimą.

Minėta bendrovė neatlygintinai teikė statybines medžiagas ir atliko darbus, dėl to R. Pudževelis su sutuoktine įgijo prabangų nekilnojamąjį turtą – gyvenamąjį namą.

Anot teismo, skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad buvęs savivaldybės vadovas nusikaltimus padarė pasinaudodamas tarnybine padėtimi – užimamomis aukštomis pareigomis, jo nusikalstami veiksmai padarė žalos valstybei, diskreditavo valstybės tarnybą.

Taip pat atsižvelgta į savanaudiškus motyvus – kad dalį nusikaltimų R. Pudževelis padarė būdamas jų organizatorius, nebuvo jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių.

Byloje kaltais dėl mažesnės vertės kyšio davimo ir kitų nusikaltimų pripažinti dar penki fiziniai asmenys, jiems skirtos piniginės baudos, o juridiniam asmeniui paskirta likvidavimo bausmė.

Kaltinimai iš viso buvo pareikšti aštuoniems fiziniams asmenims ir vienam juridiniam asmeniui, kurio turtas buvo iššvaistytas darant korupcinio pobūdžio nusikaltimus.

Apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA