Šoką sukėlusi K. Evanso trauma: kas atsitiko ir ką žinome – Kas vyksta Kaune

Šoką sukėlusi K. Evanso trauma: kas atsitiko ir ką žinome

Lrytas.lt 2024/05/27 15:06
Keenanas Evansas / Stopkadrų koliažas

Sekmadienio pavakarę daugelis krepšinio sirgalių pasidalino į dvi grupeles – viena stebėjo mažąjį Eurolygos finalą tarp Stambulo „Fenerbahce“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipų, kita savo dėmesį skyrė Lietuvos krepšinio lygos pusfinaliui, kuriame Kauno „Žalgiris“ kovėsi su Panevėžio „Lietkabeliu“. Rungtynėse laimėjo „Olympiakos“ ir „Žalgiris“, bet po abiejų dvikovų šalies krepšinio bendruomenės dėmesys krypo į visai kitą įvykį.

Nemuno saloje vykusių pusfinalio rungtynių metu, trečiojo kėlinio pabaigoje, „Žalgirio“ ekipos gynėjas Keenanas Evansas gynėsi nuo Panevėžio „Lietkabelio“ eilinio išpuolio.

Svečių klubo lyderis Deividas Sirvydis nusprendė mesti iš toli kiek ištiesdamas savo kojas, o prieš jį besigynęs Kauno klubo amerikietis kaip įmanydamas bandė apsunkinti lietuvio padėtį.

Teisėjai D. Sirvydžiui už jo veiksmą skyrė pražangą puolime, o ant žemės nusileidęs K. Evansas perkreipė savo veidą iš skausmo.

Iš pradžių atrodė, kad „Lietkabelio“ snaiperis įspyrė amerikiečiui, tačiau po pakartojimo tapo akivaizdu, kad ore K. Evansas neturėjo jokio kontakto su varžovu – jam tiesiog persisuko kairysis kelis.

Ir vėl nelemta koja.

Būtent ji (tiesa, tuomet dešinioji) praėjusiame sezone K. Evansui užbaigė sezoną anksčiau laiko – tąsyk jam nutrūko Achilo sausgyslė.

„Kodėl, žmogau? Kodėl?“, – rėkė amerikietis, o „Žalgirio“ areną persmelkė kapinių tyla.

„Žalgiris“ – „Barcelona“
R. Tenio nuotr.

Iki traumos gynėjas per 22 minutes buvo įmetęs 12 taškų (1/1 dvit., 1/6 trit., 7/7 baudų), atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 3 kamuolius ir surinkęs 18 naudingumo balų.

Aikštę jis paliko tik su komandos draugų pagalba, o vėliau buvo galima pamatyti, kaip be jos jis nukulniuoja drabužinės link. Tai suteikė šiek tiek vilčių, kad ši trauma gali būti ir ne tokia šokiruojanti.

Vis dėlto vos po kelių minučių atskriejo nemaloni žinia – rungtynių komentatorius Rokas Grajauskas tiesioginiame eteryje pranešė, kad K. Evansas su greitosios pagalbos automobiliu yra išvežamas į ligoninę.

Krepšinio bendruomenę persmelkė didžiulis nerimas, kuris atkriejo ir iki pat Berlyno, kuriame praėjusį savaitgalį vyko Eurolygos finalo ketvertas.

Specialioje šios krepšinio šventės pokalbių laidoje į K.Evansą žvelgė Eurolygos trenerių asociacijos vadovas Dimitris Itoudis bei Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Chima Moneke.

„Jis vienas geriausių Eurolygos žaidėjų ir jis patyrė traumą. Tikiuosi, kad ši trauma nėra tokia rimta, kaip ji atrodo iš šono. Specialūs žodžiai tau, vaike“, – kalbėjo krepšininkas. „Mūsų mintys su juo“, – antrino D. Itoudis.

Kiek vėliau pasitvirtino ir tamsiausia prognozė – krepšininko trauma itin rimta: naujienų portalo 15min.lt žurnalisto Roko Pakėno šaltiniai informavo, kad gynėjas patyrė kelio girnelės ir raiščių traumą. Dėl šios priežasties žalgirietis negalės rungtyniauti nuo 6 iki 8 mėnesių.

View this post on Instagram

A post shared by BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiriskaunas)

Pats „Žalgirio“ klubas oficialių žinių apie K. Evanso būklę nepranešė. Tik pasidalino žinute, kad pirmadienį jam bus atliekami papildomi tyrimai, kurie sukonkretizuos žaidėjo kelio būklę.

Vis dėlto pozityvių naujienų greičiausiai nebus.

Tai išdavė ir vos po rungtynių į spaudos konferenciją žengęs „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri. Krepšinio specialistas iš Italijos sunkiai rinko žodžius.

View this post on Instagram

A post shared by BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiriskaunas)

„Jaučiuosi sugniuždytas, tai neįtikėtinas žmogus. Sunku rasti tinkamus žodžius. Šiose rungtynėse jis vien per trečiąjį kėlinį išprovokavo tris pražangas puolime. Tris.

Šioje ekipoje jis žaidžia taip, tarsi būtų augęs prie Nemuno, žvejų šeimoje. Jis turi žaliai-baltą širdį. Tai, kas nutiko, žudo mane. Jei galėčiau, padovanočiau jam savo kelį“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Sezono metu užsienio žiniasklaida K. Evansą bandė „supiršti“ ir su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Po pralaimėjimu pasibaigusio mažojo Eurolygos finalo Šaras taip pat neslėpė liūdesio dėl iš jo gimtinės atskriejusios nemalonios žinios.

„Sakė (apie K. Evanso traumą – red.)… stipriai labai. Man yra gaila jo. Mes visi žinome, koks tai yra žmogus, jis yra tikras profesionalas. Norisi, kad tokiems žmonėms sektųsi. Antra skaudi trauma… Čia yra tragedija, žiauru“, – žurnalistams po pralaimėjimo sakė Šaras.

Kauno Žalgiris - Berlyno ALBA
Keenanas Evansas / R. Tenio nuotr.

K. Evansas visą sezoną buvo neabejotinu Kauno „Žalgirio“ vedliu. Jis iš visų jėgų stengėsi atvesti Lietuvos čempionus į Eurolygos įkrintamąsias varžybas, tačiau kauniečiai liko už jų ribų.

Po neįvykdyto tikslo amerikietis turėjo kitą svajonę – tapti Lietuvos čempionu padedant „Žalgiriui“ aikštėje. Būtent praėjusiais metais jis dėl nelemtos traumos stebėjo „Žalgirio“ triumfą šalia atsarginių žaidėjų suolelio.

Gaila, panašu, šį sezoną šios svajonės įgyvendinti taip pat nebepavyks…

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA