Po Studentų gatvės remonto – nauji rūpesčiai vairuotojams ir pėstiesiems – Kas vyksta Kaune

Po Studentų gatvės remonto – nauji rūpesčiai vairuotojams ir pėstiesiems

Studentų gatvė / Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė kauniečio skundo dėl Studentų gatvės remonto, kuris panašu, jau visiškai pasibaigęs, tačiau, pasak kauniečio, be smulkesnių pretenzijų yra likusios ir įdomesnės vietos, kurios atrodo visiškai nesaugiai.

Viena tokių vietų, anot kauniečio, yra prie Studentų g. 3A pastato. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas teigė, kad iki gatvės remonto minėtoje vietoje buvo pėsčiųjų perėja.

„Panašu, kad ji ten ir turėjo likti – nes matosi, kad sudėtos specialiosios geltonos trinkelės, palengvinančios navigaciją silpnai regintiems žmonėms. Tačiau jokių kitų perėjos žymėjimų („zebros“ ar perėjos kelio ženklo) taip ir neatsirado. Iš pradžių atrodė, kad dar tiesiog nesudėjo visą ženklinimą, bet kitur visur ženklai jau yra pastatyti turbūt daugiau nei prieš mėnesį. Iš vienos pusės – gražu, kad rūpinasi neįgaliaisiais, iš kitos pusės – vyksta natūrali atranka“, – teigė skaitytojas.

Studentų gatvė / skaitytojo nuotr.
Studentų gatvė / Skaitytojo nuotr.

Kaunietį neramina ir faktas, kad gatvė po remonto darbų susiaurėjo, bet nuo to nepasidarė mažiau judri.

„Pasidarė pavojinga išvažinėti iš kiemų – būna labai ribotas matomumas, o žvalgytis reikia į abi puses, ir viską reikia atlikti labai staigiai, pasikliaujant sėkme. Po kiek laiko prie kelių išvažiavimų/sankryžų visgi pastatė veidrodžius, kad būtų geriau matyti atvažiuojančias mašinas, tačiau eilė kitų įvažiavimų liko be veidrodžių. Matyt, kad visgi suprato matomumo problemą išvažiuojant į Studentų g., bet kokia logika vadovavosi, kad pastatė tik prie kelių išvažiavimų – lieka neaišku“, – sakė skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, kelio ženklai ir važiuojamosios dangos horizontalusis ženklinimas įrengiami tik sutvarkius visas gatvės dangas.

„Dėl Jūsų minimos perėjos darbai jau užsakyti – ją pilnai įrengsime artimiausiu metu. Veidrodžius sankryžose įrengiame pagal matomumą. Jeigu įmanoma sankryžoje užtikrinti matomumą be veidrodžių, jie neįrengiami“, – teigė M. Matusevičius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Studentų g. rekonstrukcija truko mažiau nei metus laiko. Čia buvo įrengti nauji lietaus surinkimo trapai, atnaujintas šaligatvis, įrengtos dvi žiedinės sankryžos, nutiesti dviračių takai, atnaujintas apšvietimas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA