Laisvės alėjoje – jau septintoji Kiemų šventė – Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje – jau septintoji Kiemų šventė

Kiemų šventė / R. Tenio nuotr.

Kauno širdyje – Laisvės alėjoje – jau septintąjį kartą iš eilės žmonės susibūrė švęsti vienybės ir draugystės – čia vasarišką penktadienio vakarą šurmuliavo Kiemų šventė.

Kasmet kauniečiai bei miesto svečiai kviečiami švęsti Tarptautinę kaimynų dieną bendruomeniškoje vakarienėje Laisvės alėjoje.

Jau nuo 18 val. nuo Soboro nusidriekė Kauno bendruomenių, organizacijų, kavinių ir barų stalų upė, dekoruota gėlėmis ir staltiesėmis, prie kurių bendrai vakarienei susirinko šventiškai nusiteikusios kauniečių bendruomenės. Laisvės alėjoje skambėjo dainos, o žmonės sukosi šokio ritmu.

„Vienam vakarui miesto širdyje nusidriekia baltomis staltiesėmis ir gėlėmis puošti, vaišėmis ir svetingumu kviečiantys stalai. Juos, kartu su kėdėmis ir kitais norimais akcentais, atsineša patys renginio dalyviai: bendruomenės, organizacijos ir kartu susibūrę kaimynai. Jie sėdasi greta vienas kito, šnekučiuojasi, dalinasi savo gamintais patiekalais o kartais ir talentais – šoka, muzikuoja, portretus paišo… Gi šventę kuria ne kas kitas, o kiekvienas jos dalyvis!“ – rašo Kauno menininkų namai.

Renginio organizatoriai, kaip ir kasmet, prie vieno didelio stalo Kauno širdyje kvietė susiburti visus – nuo nepažįstamų prie nepažįstamų, iki kaimynų prie kaimynų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA