Vietoje iškirstų medžių Eiguliuose – modernus daugiabutis su požemine stovėjimo aikštele – Kas vyksta Kaune

Vietoje iškirstų medžių Eiguliuose – modernus daugiabutis su požemine stovėjimo aikštele

Praėjusių metų kovą naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė apie išpjautus medžius Ukmergės gatvėje. Šių metų kovą paaiškėjo kas atsiras vietoj iškirstų medžių.

„Ukmergės 18a ne įvažą išpjovė, o visą gražų parkelį. Ar būtina pjauti medžius, ne geriau aikštelę panaikinti?“ – klausė vieni skaitytojai.

„Ukmergės gatvėje pjaunami medžiai, raunamos jų šaknys, lyginama žemė. Kas čia vyksta? Kodėl apie tai nėra informuoti aplinkinių namų gyventojai?“ – pridėjo kiti gyventojai.

2023 metų liepos 4 dieną, sklypą įsigijo statybų įmonė MB „Dagro statyba“, o dabar vėl vykdomi žaliosios zonos valymo darbai. Projekto vystytojų teigimu, šioje vietoje planuojama statyti daugiabutį su požemine stovėjimo aikštele.

„Šiuo metu atliekame sklypo valymo darbus. Planuojamas statyti daugiabutis gyvenamasis namas su požemine automobilių stovėjimo aikštele“, – teigė MB „Dagro statyba“ atstovas Hassan Sodah.

Apie „Šiaurio namų“ projektą daug informacijos nėra, tik internetinis puslapis, kuriame nurodoma, jog informacija bus pateikta greitai.

„Šiaurio namai“ projektas / internetinio puslapio ekrano vaizdas

Leidimai išduoti

Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė teigė, jog projekto vystytojams leidimai kirsti medžius buvo išduoti.

„Leidimai šalinti želdinius išduoti 2022 metų balandžio 25 d. ir lapkričio 7 d. Privataus sklypo savininkai, pagal suderintą statybos projektą, numatę pašalinti medžius, kurie yra planuojamoje užstatymo zonoje“, – teigė ji.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius informavo, jog statybos leidimas dėl statinio išduotas 2022 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA