Eiguliuose išpjovė vietinių parkeliu vadintą želdyną - Kas vyksta Kaune

Eiguliuose išpjovė vietinių parkeliu vadintą želdyną

Kertami medžiai Ukmergės g.
R. Tenio nuotr.

Praėjusios savaitės antroje pusėje naujienų portalą pasiekė žinia apie Ukmergės gatvėje įsisukusius grandininius pjūklus. Anot savivaldybės, želdinai pašalinti suformuotoje įvažoje.

Praėjusio ketvirtadienio rytą į „Kas vyksta Kaune“ paskambinęs interesantas informavo, kad ties Ukmergės g. 18-u pastatu, jo žodžiais, skubiai pjaunamas parkelis. Vyras užsiminė, kad čia gali būti statomi namai, tačiau duomenų apie statybas nėra.

Kiek vėliau tą pačią dieną susisiekęs kitas kaunietis patikslino, kad medžiai iškirsti prieš Ukmergės g. 14-ą namą. Mini parkelyje 2022-aisiais esą buvo sutvarkyti takeliai, suoliukai, gatvėje – šaligatvis su dviratininkų keliu.

„Koks tikslas tvarkyti aplinką, jeigu pjaunami apie 30 metų ąžuolai ir kiti medžiai, naikinami krūmai, kuriuose perėdavo smulkūs paukščiai?“ – svarstė skaitytojas, pasidalijęs keliomis ryte vykdytų darbų nuotraukomis.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalui pateiktame komentare patikino, kad apie Ukmergės gatvėje atliktus darbus skyriui žinoma.

„Apie tai buvome informuoti. Leidimas išduotas. Želdiniai šalinami suformuotoje įvažoje į sklypą“, – kirtimo priežastį pirmadienį trumpai įvardijo R. Savickienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA