„GOC klinikoje“ odontologiniai tyrimai bus atliekami naudojant pažangiausias technologijas (video) | Kas vyksta Kaune

„GOC klinikoje“ odontologiniai tyrimai bus atliekami naudojant pažangiausias technologijas (video)

Organizatorių nuotr.

Garliavos odontologijos centras įsigijo vieną moderniausių pasaulyje ir vienintelį tokios komplektacijos tomografą Lietuvoje „MyRay Hyperion X9 pro“, su kuriuo bus atliekami itin tikslūs odontologiniai tyrimai. „Šią investiciją vertiname kaip vieną iš svarbiausių, nes šis tomografas ne tik palengvins gydytojų darbą, bet ir leis pacientams pasiūlyti dar aukštesnės kokybės gydymo paslaugas“, – sako „Garliavos odontologijos centro“ (GOC klinikos) vadovė Ilona Šimkevičienė.

Kompiuterinė tomografija – vienas iš svarbiausių ir dažniausiai atliekamų tyrimų odontologijoje, kurio dėka gydytojas gali įvertinti dantų bei aplink juos esančių audinių būklę ir nustatyti diagnozę.

Odontologijoje kompiuterinė tomografija dažniausiai atliekama, kai pacientas jaučia nemalonius simptomus ir prieš sudėtingesnes chirurgines procedūras, endodontinį gydymą ar planuojant ortodontinį gydymą.

Gydytojai galės pastebėti net ir pačius mažiausius, netipinius pakitimus

Atliekant kompiuterinę tomografiją, vienas iš svarbiausių faktorių yra tomografo šiuolaikiškumas ir jo techninės galimybės. Nuo to priklauso tyrimų tikslumas, o taip pat ir paciento komfortas bei saugumas.

„GOC klinikoje“ rentgeno tyrimai daromi naudojant vieną moderniausių tomografų pasaulyje „MyRay Hyperion X9 pro“, su kuriuo galima atlikti itin aukštos kokybės burnos ertmės panoramines nuotraukas, veido srities 3D nuotraukas, o taip pat ir ortodontiniam gydymui reikalingas šonines galvos (cefalometrines) rentgeno nuotraukas. Šiuo naujausios kartos tomografu padarytos nuotraukos pasižymi išskirtiniu detalumu ir vaizdo kokybe. Todėl gydytojas gali pastebėti net ir pačius mažiausius, netipinius pakitimus bei laiku pritaikyti tinkamą gydymą“, – sako I. Šimkevičienė.

Greita ir tiksli diagnozė

„MyRay Hyperion X9 pro“ iš kitų panašaus veikimo tomografų išsiskiria ir tuo, kad gali užfiksuoti itin didelį veido srities plotą – vertikaliai 18 centimetrų, o horizontaliai net 16 centimetrų. Tai reiškia, kad gydytojas mato ne tik dantų zonoje esančias problemas, bet ir pakitimus gretimose srityse (nosies, sinusų, gerklės, ausų), kurie taip pat gali būti stipraus dantų skausmo priežastimi.

Organizatorių nuotr.

Paciento atžvilgiu toks nuotraukų formatas turi ir daugiau privalumų: sutrumpina problemos nustatymo ir diagnozės laiką, sumažina galimos spinduliuotės kiekį bei leidžia sutaupyti finansų. Jei skausmo priežastis yra už burnos ribų, didelio formato nuotraukoje gydytojas matys ir kitas, greta esančias sritis, o pacientui nereikės atlikti papildomų rentgeno tyrimų ir gaišti laiko bei eikvoti finansų bandant rasti problemą.

Saugus tyrimas, kuris gali būti atliekamas net ir vaikams bei pacientams, turintiems gretutinių ligų

„MyRay Hyperion X9 pro“ tomografas specialistų pripažįstamas ir kaip vienas saugiausių įrenginių. Visų tomografinių tyrimų atlikimas su „MyRay Hyperion X9 pro“ trunka vos 20-30 sekundžių, o įrenginyje yra įdiegtos pačios pažangiausios spinduliuotės kontrolės sistemos, kurios užtikrina minimalų, paciento sveikatai žalos nedarantį spindulių kiekį.

Todėl šis tyrimas gali būti atliekamas net ir vaikams bei pacientams, turintiems gretutinių ligų ar kitų sveikatos sutrikimų. Taip pat svarbu paminėti, kad šis tyrimas yra tinkamas ir pacientams, turintiems klaustrofobiją. Tomografas yra įrengtas erdvioje patalpoje, o pats aparatas iš visų pusių yra atviras.

Pasak I. Šimkevičienės, šiam kompiuterinės tomografijos tyrimui nereikia specialaus pasiruošimo – jį galima atlikti bet kuriuo metu, be jokių apribojimų. Pati procedūra, įskaitant ir pasiruošimą, trunka apie 3 minutes, o skenavimo procesas vos 20-30 sekundžių. Skenavimo metu pacientui nieko papildomai nereikia daryti, tik ramiai stovėti tol, kol aparatas užfiksuos tiriamą sritį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA