Lenkų džiazo boso virtuozė K. Glyk pakerėjo kauniečius – Kas vyksta Kaune

Lenkų džiazo boso virtuozė K. Glyk pakerėjo kauniečius

Modestas Patašius 2024/04/28 10:22
/ M. Patašiaus nuotr.

Šeštadienį nuostabiai šiltas vakaras Kaune toliau gyveno „Kaunas Jazz“ ritmu. Be dieną vykusių įvairiose centro vietose programų kviečiančių pašokti, vakare džiazuomenė, kaip ir penktadienį susirinko į nemokamą koncertą Nepriklausomybės aikštėje.

Pradžioje čia lauko scenoje pasirodė Eglės Vakarinaitės septetas „Jazz’strada“.

Tik prieš dvejus metus ji susipažino, būtent džiazo festivalyje, su saksofonistu, puikiu aranžuotoju Karoliu Šarkumi ir sukūrė programą šiam renginiui, kur lietuviškos ir užsienio estradinės dainos įgijo naują skambesį.

Antroje vakaro dalyje, 21 val. pasirodė tikra džiazo žvaigždė, bosinės gitaros virtuozė Kinga Glyk su grupe iš Lenkijos.

„Šią „Kaunas Jazz“ viešnią galima drąsiai vadinti viena ryškiausių jaunosios kartos džiazo muzikantų Europoje“, – pristatė ją koncerto vedėjas Ramūnas Zilnys.

Ir tai tiesa. Jos pasirodymui abejingų nebuvo.

„Kažkas nerealaus, kosmosas, negaliu patikėti…“ – antrino ir prie scenos sutiktas su draugėmis, bei įsiamžinęs festivalio įkūrėjas bei siela Jonas Jučas.

Ir išties, nors K. Glyk atliekami džiazo kūriniai ir nebuvo tokie temperamentingi kaip penktadienio vakarą čia pasirodžiusio svečio iš Kubos pianisto, kompozitoriaus, ir vokalisto Jorge Lusio Pachheco, K. Glyk bosinės variacijos sujaudino net ir tuos, kurie nėra itin dideli džiazo gerbėjai.

„Kažkas fantastiško, tas jos grojimas bosine gitara, o ir atlikėja tokia charizmatiška…“ – džiūgavo netoli scenos klausęsi jos gitaros improvizacijų keli garbaus amžiaus vyriškai. Ir ne tik jie…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA