„Nelaimingiausia“ Kauno tvora pagaliau bus apsaugota (foto) | Kas vyksta Kaune

„Nelaimingiausia“ Kauno tvora pagaliau bus apsaugota (foto)

Moderato Patašini 2024/02/22 20:20
/ Moderato Patašini nuotr.

Jau kelios savaitės, kai važiuojantys Linkuvos gatve mato šios ir A. Stulginskio g. sankirtoje išgriautą baltų silikatinių plytų tvorą. Tai „eilinio“ eismo įvykio pasekmės. Po susidūrimo su kitu automobiliu į tvorą trenkėsi „BMW“ markės automobilis.

Nukentėjo daugiau nei 20 kartų

Nuo 1991 metų čia gyvenanti Violeta Morkūnienė jau net negali suskaičiuoti, kiek kartų automobiliai „pasibučiavo“ su šia jos sklypą juosiančia tvora.

„Tikrai daugiau nei dvidešimt kartų. Ko gero, ji pati nelaimingiausia tvora ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje“, – bandė juokauti moteris.

Eismo įvykiai įvyksta dažniausia dėl to, kad A. Stulginskio gatve važiuojantys automobiliai dėl prasto matomumo nepraleidžia pagrindine Linkuvos gatve važiuojančios transporto priemonės.

Tekdavo guosti nelaimėlius

Per tą laiką ko tik jai neteko patirti… Buvę keli atvejai, kai išgirdusi duslų smūgį ir supratusi, kad įvyko „eilinė“ avarija, bėgdama laukan ji pasiimdavo vandens ir valerijono buteliuką.

„Tokiais atvejais žmonės būna pasimetę, tenka guosti juos. Griebiasi už širdies, tad valerijono lašiukai labai padėdavo“, – pasakojo vilijampolietė.

Anksčiau tvorą po eismo įvykio suremontuodavo (kaip sugebėdavo) jos vyras, tačiau prieš trejus metus jam mirus, V. Morkūnienė liko viena ir net nebežino, ką toliau daryti.

„Jau nuleidau visiškai rankas. Kiek galima kovoti su tais „vėjo malūnais“, – guodėsi moteris.

Žadėjo net pakabinti prašymus

Prieš maždaug trejus metus po „eilinio“ įvykio moteris nusprendė „kapitaliai“ spręsti šią problemą – buvo sumūryta, atrodytų, tvirta silikatinių plytų tvora.

V. Morkūnienė tikėjosi, kad įvykus eismo įvykiui ji pagaliau apsaugos jos sklypą.

Taip pat ji kreipėsi į Vilijampolės seniūniją, kuri netrukus Linkuvos gatvėje įrengė metalinius stulpelius, skiriančius eismo juostas.

„Man balta spalva nepatiko, pati perdažiau. Net norėjau ant tvoros pakabinti plakatus su užrašais „Neskriauskite manęs“ ir panašiai“, – pasakojo V. Morkūnienė.

Pabėgdavo iš įvykio vietos

Paskutinis prieš kelias savaites įvykęs eismo įvykis moterį visiškai išmušė iš vėžių. Nors tvorą išvertusio automobilio draudimo bendrovė žadėjo kompensuoti patirtus nuostolius, tačiau kol kas ji nesulaukia iš jų jokios žinios.

„Tačiau kas iš to. Jie draudikai, kaip ir ankstesniais kartais, žada sumokėti tik dalį patirtos sumos, o likusią turiu padengti aš. O tai man visai nemaži pinigai“, – guodėsi „nelaimingiausios tvoros“ savininkė.

Yra buvęs ne vienas eismo įvykis po kurio automobilio savininkai pasprukdavo, tad tekdavo „gaudyti vėją laukuose“.

Pažadėjo įrengti atitvarus

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistas susisiekė su miesto savivaldybe ir pasiteiravo – ar miestas tikrai nepajėgus išspręsti šią įsisenėjusią problemą? Netrukus buvo gautas ir viltingas pažadas.

„Žinome tą seną problemą ir tikrai artimiausiu metu gatvėje įrengsime tvirtą apsauginį metalinį atitvarą, kuris turėtų apsaugoti tą tvorą“, – pažadėjo miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Sužinojusi tai, V. Morkūnienė netvėrė džiaugsmu. „Jei tai bus pagaliau padaryta, aš ant suremontuotos tvoros užrašysiu – „Ačiū KVK“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA