Po kauniečio siūlymo, kaip pagerinti susisiekimą ties „Mega“, žadama peržiūrėti priimtus eismo srautų reguliavimo sprendimus | Kas vyksta Kaune

Po kauniečio siūlymo, kaip pagerinti susisiekimą ties „Mega“, žadama peržiūrėti priimtus eismo srautų reguliavimo sprendimus

„Kas vyksta Kaune“ vaizdo medžiagos stop kadras.

Kaunietis turi pasiūlymą, kaip būtų galima pagerinti eismą A1 kelyje, ties „Mega“. Į užklausą jau sureagavo ir Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) – žada papildomai įvertinti kelio ruožą ir priimtus eismo srautų reguliavimo sprendimus.

„Noriu pasiteirauti, kodėl prie „Megos“, kur vyksta darbai remontuojant Sargėnų viaduką, neleidžiama važiuoti dešine kelio puse? Ten tikrai dar telpa 2 eismo juostos tiems, kam jos reikalingos. Dabar jau antri metai, o gyventojai, važiuojantys link Vandžiogalos, turi stovėti vienoje eismo juostoje kol galės pasukti link Sargėnų“, – teiravosi skaitytojas ir prisegė nuotrauką su paaiškinimu.

A1 kelias / Skaitytojo nuotr.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo LAKD Komunikacijos skyriaus vadybininkė Eglė Nemanytė, nuotraukoje pažymėtame kelio ruože esamas eismo organizavimas yra atliktas pagal jau įgyvendintą projektą, kuriam buvo atliktas saugaus eismo auditas ir atlikti darbai yra priimti.

Ji atkreipė dėmesį, kad Sargėnų estakados remonto darbai yra vykdomi toliau pažymėto ruožo pagal patvirtintus eismo organizavimo sprendinius Sargėnų estakados remonto darbams.

„Taip pat pažymime, kad nuotraukoje matomos transporto spūsties priežastis yra eismo ribojimai Sargėnų estakada (kadangi techninių sprendinių įgyvendinimo eismas vyksta viena eismo juosta), o ne transporto srautas Vandžiogalos kryptimi, todėl siūlomi pakeitimai iš esmės situacijos nepakeistų.

Vis dėlto Kelių direkcija pakartotinai ir papildomai įvertins šį kelio ruožą ir priimtus eismo srautų reguliavimo sprendimus, jei bus nustatyta, jog jūsų siūlomi pakeitimai šioje vietoje yra tinkami ir nedaro neigiamos įtakos eismo saugumo užtikrinimui – jie bus įgyvendinti“, – komentavo LAKD atstovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA