Kaip užtikrinti, kad automobilio akumuliatorius tarnautų ilgiau? – Kas vyksta Kaune

Kaip užtikrinti, kad automobilio akumuliatorius tarnautų ilgiau?

/ Organizatorių nuotr.

Akumuliatorius yra automobilio širdis ir viena brangiausių transporto priemonės eksploatacinių dalių. Jis naudojamas varikliui užvesti ir elektriniams prietaisams maitinti, kai automobilio variklis išjungtas. Tinkamai naudojamas akumuliatorius lengvai tarnaus iki penkerių metų, o netinkamai naudojamas akumuliatorius gali sugesti jau po kelių mėnesių.

Jei norite, kad variklis įsijungtų bet kokiomis oro sąlygomis, turite ne tik pasirinkti tinkamą akumuliatorių, bet ir pasirūpinti jo technine būkle eksploatacijos metu. Nepamirškite, kad akumuliatorių reikia nuolat laikyti švarų, todėl reikia pasirūpinti, kad į jį nepatektų jokių medžiagų ar skysčių. Atidus dėmesys akumuliatoriaus naudojimui užtikrins, kad jis tarnaus ilgai ir be sutrikimų.

Kaip užtikrinti, kad automobilio akumuliatorius tarnautų ilgiau?

  • Pasirinkite kokybišką akumuliatorių

Investicija į kokybišką akumuliatorių gali suteikti daug naudos, tai apima tiek naudojimo patogumą, tiek išlaidų taupymą. Tokie akumuliatoriai paprastai būna pagaminti iš geresnių medžiagų ir konstrukcijos, be to, juose naudojamos geriausios technologijos su aktyvuota anglimi, kurios itin gerai veikia esant ekstremalioms oro sąlygoms, pavyzdžiui, esant dideliam karščiui ar šalčiui. Ją turintys akumuliatoriai įkraunami greičiau, t. y. įkrovimo procesas vyksta dvigubai greičiau nei tradiciniais metodais sukurtų akumuliatorių. Tai idealus sprendimas automobiliams su galingais varikliais, gausia įranga, kurie intensyviai naudojami ir šiuolaikiniams automobiliams, kuriuose yra daug elektrinių ir elektroninių komponentų, pavyzdžiui, saugos sistemų, navigacijos ar multimedijos sistemų, kurioms reikia nuolatinio ir stabilaus energijos tiekimo.

  • Reguliariai tikrinkite elektrolito kiekį akumuliatoriuje

Vienas iš dalykų, atsakingų už tinkamą automobilio akumuliatoriaus veikimą, yra elektrolitas. Techninės priežiūros nereikalaujančiuose geliniuose akumuliatoriuose elektrolitas yra sieros rūgštis su silicio dioksidu, todėl nereikia rūpintis jo lygio palaikymu. Kita vertus, klasikiniame akumuliatoriuje sieros rūgštis sumaišoma su distiliuotu vandeniu, kuris linkęs garuoti. Tokiu atveju reikia reguliariai tikrinti elektrolito lygį, nes jo trūkumas gali lemti ne tik akumuliatoriaus gedimą, bet net ir rimtą žalą. Atminkite, kad lygis turi būti toks, kad padengtų akumuliatoriaus viduje esančias plokšteles.

  • Neleiskite akumuliatoriui visiškai išsikrauti

Jei akumuliatorius nebus pilnai įkrautas, gali būti nepataisomai sugadintas. Jei kyla problemų užvedant variklį, nedelsdami patikrinkite akumuliatoriaus įkrovos būklę. Vairuotojams, važiuojantiems trumpus atstumus, dažnai tenka susidurti su maža akumuliatoriaus įkrova. Todėl, jei nevažinėjate ilgesnių atstumų, tiesiog naudokite įkroviklį. Tinkama vertė išjungus variklį turėtų būti 12,6-12,8 V. Kita vertus, kai įtampa mažesnė, tai ženklas, kad akumuliatorių reikia įkrauti. Atkreipkite dėmesį, kad ilgoms kelionėms naudojamuose automobiliuose akumuliatoriai be priekaištų tarnauja daugelį metų. Taip yra dėl to, kad variklis užvedamas retai, o automobilis kelyje nuvažiuoja dešimtis ar net šimtus kilometrų, per kuriuos akumuliatorius įsikrauna.

  • Išjunkite nereikalingus elektros vartotojus automobilyje

Kai automobilis stovi su išjungtu varikliu, visą energiją tiekia akumuliatorius. Jis yra automobilyje esančių prietaisų maitinimo šaltinis. Tai ne tik radijas ir navigacijos sistema, bet ir žibintai, sėdynių ir langų šildymas. Jei norite, kad akumuliatorius tarnautų kuo ilgiau, visada pirmiausia užveskite variklį, o tik po to elektros vartotojus. Taip išvengsite akumuliatoriaus išsikrovimo.

  • Pasirūpinkite, kad transporto priemonės akumuliatorius ir elektros sistema būtų švarūs

Transporto priemonės eksploatavimo metu įvairūs nešvarumai greitai prilimpa prie akumuliatoriaus. Be to, šlapias purvas praleidžia elektrą, todėl gali įvykti trumpasis jungimas ir akumuliatorius gali išsikrauti anksčiau laiko. Švarūs gnybtai taip pat turi didelę reikšmę jo tarnavimo laikui, todėl kas kelis mėnesius verta juos išvalyti nuo dulkių ir kitų medžiagų. Slidūs, nešvarūs ir surūdiję gnybtai gali turėti problemų perduodant elektrą, todėl juos reikėtų reguliariai tikrinti. Jei akumuliatorius ir jo elementai nėra švarūs, tai gali lemti neefektyvų akumuliatoriaus veikimą ir problemas užvedant transporto priemonę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA