Ką reikia žinoti prieš perkant vestuvinius žiedus? | Kas vyksta Kaune

Ką reikia žinoti prieš perkant vestuvinius žiedus?

/ Organizatorių nuotr.

Vestuviniai žiedai jau šimtus metų yra pastovumo, abipusės meilės ir ištikimybės simbolis, primenantis mums apie santuokos pasižadėjimą ir vestuvių dieną. Tad vestuvinis žiedas turi pasižymėti tam tikromis savybėmis. Be, žinoma, estetinės funkcijos, kuri dažnai yra labai svarbi, vestuviniai žiedai turi pasižymėti patogumu, praktiškumu ir ilgaamžiškumu. Estetinių ir praktiškų vestuvinių žiedų kompromisas reiškia, kad vestuvinių žiedų pasirinkimas nėra paprastas procesas ir reikalauja tam tikrų žinių. Ką reikia žinoti prieš perkant vestuvinius žiedus?

Vestuvinių žiedų metalo rūšis – auksas, sidabras, paladis, platina ir titanas

Dažniausiai vestuviniams žiedams naudojamas metalas yra auksas. Tai universalus, įvairiaspalvis ir patvarus metalas. Auksiniai vestuviniai žiedai dažniausiai gaminami iš 585 prabos (santykinio tauriojo metalo kiekio lydinyje). Taip pat naudojamos mažesnės prabos, pavyzdžiui, 333, 375, ir didesnės t. y. 750. Šio tipo vestuviniai žiedai gali būti iš raudonojo, geltonojo arba baltojo aukso.

Platina yra metalas, kurio spalva panaši į sidabro spalvą. Platina yra pati brangiausia iš tauriųjų metalų. Iš jos pagaminti žiedai yra patvariausi, bet ir labai brangūs. Labiausiai paplitusios prabos yra 950 ir 600. Platinos savitasis svoris yra didesnis nei aukso, todėl šių žiedų svoris yra santykinai didesnis nei aukso žiedų.

Paladis yra pilkai baltos spalvos metalas. Tai platinos grupei priklausantis taurusis metalas, kuris yra antialerginis. Savo išvaizda paladis yra identiškas baltajam paladžio auksui, o dėl savo savitosios masės yra santykinai lengvesnis metalas už jį. Dėl mažesnio svorio žiedai yra šiek tiek pigesni. 500 prabos jis yra pats kiečiausias metalas, todėl tokio grynumo paladžio vestuviniai žiedai bus patvariausi.

Kitas metalas, naudojamas vestuviniams žiedams gaminti, yra sidabras. Sidabras yra skaidrus, baltos spalvos metalas. Tai mažiau patvarus metalas nei auksas, nes jis šiek tiek minkštesnis. Jis daugiausia naudojamas draugystės žiedams. Sidabro naudojimas vestuviniams žiedams neužtikrina tinkamo patvarumo ir ilgaamžiškumo. Dažniausiai jis gaminamas 925 prabos. Siekiant prailginti sidabrinių vestuvinių žiedų tarnavimo laiką, dažnai naudojamas žiedo padengimas rodžiu – tai apdorojimas, apsaugantis sidabrą nuo oksidacijos ir įbrėžimų.

Vis labiau žiedų gamyboje pripažįstamas metalas yra titanas. Dėl gana didelio kietumo titano vestuviniai žiedai yra atspariausi pažeidimams, įbrėžimams ir trinčiai. Tai mažiausiai alergizuojantis metalas iš visų. Savo spalva jis šiek tiek skiriasi nuo kitų metalų (jis yra tamsiai pilkos spalvos), tačiau titano elementai kartu su, pavyzdžiui, auksu ar sidabru sukuria labai įdomius derinius. Titano žiedai yra labai lengvi, todėl maloniai dėvisi ant piršto. Be to, titanas yra palyginti pigus metalas. Tad žiedų komplektas yra daug pigesnis nei auksinių žiedų.

Vestuvinių žiedų plotis

Žiedų plotis, žinoma, yra skonio ir pomėgio reikalas. Plotis prasideda nuo 2 mm ir gali būti iki 10 mm. Be to, vyriškas vestuvinis žiedas gali būti šiek tiek platesnis už moterišką vestuvinį žiedą.

Rinkdamiesi plačius vestuvinius žiedus nepamirškite, kad kasdienių darbų atlikimas bus mažiau patogus nei su siauresniais žiedais. Platūs žiedai dažnai yra daug brangesni už siaurus žiedus, o tai, žinoma, susiję su jų svoriu. Standartinis ir dažniausiai pasirenkamas 4-6 mm pločio vestuvinių žiedų plotis.

Dažnai prieš perkant verta užsimauti skirtingo pločio žiedus ir pritaikyti juos prie rankų ir pirštų anatomijos.

Vestuvinių žiedų išvaizda

Estetikos klausimas yra individualus kiekvieno žmogaus reikalas, todėl čia nieko negalima patarti. Galime tik nurodyti keletą faktų. Dažnai vestuvinių žiedų pasirinkimas yra tam tikras kompromisas tarp funkcionalumo ir estetikos. Paprasti ir klasikiniai žiedai tikriausiai bus patogiausi dėvėti ir derinti. Kita vertus, skirtingų spalvų aukso, su įvairiais elementais, pavyzdžiui, deimantų inkrustacijomis, pagaminti žiedai bus unikalūs, nepakartojami ir reikalaus šiek tiek daugiau priežiūros. Šiame etape turite patys nuspręsti, kas yra svarbu ir kokios savybės yra lemiamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA