Akcijoje „Radarom!“ surinkta įspūdinga suma eurų | Kas vyksta Kaune

Akcijoje „Radarom!“ surinkta įspūdinga suma eurų

„Kas vyksta Kaune“, BNS 2024/01/28 10:41
Asociatyvi / R. Vilkelio nuotr.

Šią savaitę sugrįžus paramos akcijai „Radarom!“, jau surinkta virš milijono eurų, rašoma akcijos tinklapyje.

Tiksli surinkta suma yra 1 002 716 Eur, už šią sumą galima įgyti 133 saugaus kario komplektus.

Trumpasis „Radarom!“ paramos akcijos numeris – 1485 (parama – 5 Eur). Prisidėti prie akcijos galima ir bankiniu pavedimu:

Gavėjas: VŠĮ MĖLYNA IR GELTONA
Banko sąskaita: LT817300010175720500
Mokėjimo paskirtis: RADAROM

Kaip jau skelbėme anksčiau, organizacija „Blue/Yellow“ kartu su partneriais trečiadienį paskelbė pradedanti paramos akciją „Radarom!“, už surinktas lėšas bus perkami Lietuvoje pagaminti saugaus kario paketai.

Paketą sudarys naktinio matymo monokuliaras, lazerinis taikiklis bei individualus antidronas. Profesionali įranga yra pagaminta Lietuvoje įmonių „Brolis Semiconductors“ ir „NT Service“. Vienas saugaus kario paketas kainuoja 7 500 eurų.

Aukoti žmonės kviečiami mėnesį iki vasario 24 dienos.

Kaip ir pernai, prie akcijos kviečiamos prisijungti ir verslo organizacijos.

Keturias savaites truksiančią akciją organizuoja LRT kartu su organizacijomis „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „Stiprūs kartu“ bei visuomenininke, žurnaliste Rita Miliūte. Ją baigs speciali LRT televizijų, radijų, portalo transliacija vasario 24 dieną, o vakare per LRT televiziją bus transliuojamas baigiamasis paramos koncertas.

Pernai per akciją „Radarom!“ surinkta per 14 mln. eurų, už kuriuos nupirkta 17 radarų – trimis radarais daugiau nei planuota, keturios padidinto pravažumo transporto priemonės mobiliesiems radarams, surengti mokymai radarų naudotojams Ukrainoje, o už likusius pinigus nupirkti 69 antidronai ir jų priedai radarus naudojantiems Ukrainos gynėjams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA