Nelaimė „Autokaustos“ statomame manieže: nukrito ir susižalojo darbininkas | Kas vyksta Kaune

Nelaimė „Autokaustos“ statomame manieže: nukrito ir susižalojo darbininkas

Asociatyviosios KMS, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Trečiadienį popiet naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė žinia apie gruodžio 12-tą dieną Kauno lengvosios atletikos maniežo statybose (Perkūno al. 5) įvykusią nelaimę. Kauno policijos duomenimis, bendrovės „Autokausta“ statomame manieže nukrito ir susižalojo darbininkas.

Nors apie šį incidentą informacijos vakar dienos Kauno policijos suvestinėje nebuvo, apie įvykį naujienų portalui pranešė skaitytojas, detalizavęs, jog statomame manieže nukritęs darbuotojas patyrė sunkius kūno sužalojimus.

„Vakar Kauno lengvosios atletikos maniežo statybose įvyko incidentas, kurio metu iš aukštai nukrito darbininkas ukrainietis ir patyrė sunkius kūno sužalojimus. Šiuo metu jis yra reanimacijoje. Neaišku, ar tyrimą pradėjo Valstybinė darbo inspekcija ir policija.

Kadangi statybas vykdo bendrovė „Autokausta“, pagarsėjusi kyšiais ir kitais nešvariais darbeliais, galbūt vertėtų pasidomėti plačiau apie šį įvykį ir išsiaiškinti, ar gerb. Juozas Kriaučiūnas vėl sumokėjo tam, kam reikia, kad šis įvykis būtų užglaistytas ir, kaip visada, išvengtų atsakomybės“, – incidentą detalizavo ir svarstymus dėstė kaunietis.

Norėdamas įsitikinti ir sužinoti daugiau įvykio detalių, naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (AVPK), kuris patvirtino, jog toks įvykis antradienį Kaune buvo fiksuotas.

„Gruodžio 12 d. apie 15.35 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Perkūno al., statybų objekte galimai iš dviejų metrų aukščio nukrito darbuotojas (g. 1981 m.). Dėl patirtų sužalojimų Ukrainos pilietis pristatytas į gydymo įstaigą.

Šiuo metu dėl įvykio vyksta aplinkybių patikslinimas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso 96 str. (Darbo įstatymų, darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų pažeidimas). Šį įvykį taip pat nagrinės Valstybinė darbo inspekcija“, – pakomentavo Kauno AVPK.

Užklausą dėl aprašytos situacijos patikslinimo taip pat išsiuntėme ir bendrovei „Autokausta“, kuri yra laimėjusi viešąjį rangos darbų konkursą bei įsipareigojusi pastatyti lengvaatlečiams skirtą maniežą. Be kita ko, šio maniežo vertė siekia apie 19 mln. eurų.

Primename, kad anksčiau miesto savivaldybė teigė, jog naujasis maniežas užbaigs Ąžuolyno daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso projektą. Čia bus galima kokybiškai treniruotis bet kuriuo metų laikų ir organizuoti uždarųjų patalpų pirmenybes.

Kaune taip pat galės vykti Europos lengvosios atletikos čempionatai šalia esančiame Dariaus ir Girėno stadione, kadangi vienas iš organizacinių reikalavimų – būtinybė šalia turėti aikštę apšilimui arba maniežą.

„Maniežas bus moderniausias Lietuvoje. Pagrindinėje salėje suprojektuoti visi lengvosios atletikos sporto rungčių sektoriai, reikalingi treniruotis tiek vasarą, tiek ir žiemą.

Suplanuotos administracinės patalpos, pasitarimų erdvės, trenerių ir sportininkų persirengimo kambariai. Vietos atsiras ir kavinei”, – anksčiau sakė buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, paėmęs rekordinį kyšį iš bendrovės „Autokausta“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA