Kauno meras įvertino bausmę V. Šiliauskui: nebūčiau susapnavęs | Kas vyksta Kaune

Kauno meras įvertino bausmę V. Šiliauskui: nebūčiau susapnavęs

BNS 2023/11/09 13:27
Visvaldas Matijošaitis ir Vilius Šiliauskas / Kaunas.lt nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako, jog pinigine bauda už kyšininkavimą nubaustas buvęs miesto administracijos direktorius Vilius Šiliauskas apdergė miestą bei apsuko teismą aplink pirštą, bei pakartojo, jog šis turėtų atsidurti kalėjime.

„Aš – ne teisėjas, bet šitokio nuosprendžio nebūčiau net susapnavęs. Stiklainiukų konservuotojas su savo ispaniškų vilų pirkimais ne tik miestą apdergė, bet ir teismą aplink pirštą apsuko“, – BNS perduotame komentare teigia V. Matijošaitis.

Kauno apygardos teismas anksčiau šią savaitę V. Šiliauskui skyrė galutinę 65 tūkst. eurų baudą už tai, kad jis, 2021–2022 metais eidamas pareigas savivaldybėje, savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas teisme tvirtino, jog siekė iš V. Kriaučiūno gauti apie 300 tūkst. eurų, nes už tokią sumą tikėjosi įsigyti namą Ispanijos saloje Tenerifėje.

Buvęs administracijos vadovas teisme tvirtino, kad Ukrainoje prasidėjus karui, ieškojo saugios vietos apsigyventi. V. Šiliauskas tikino, jog, turėdamas leidimą dirbti su slapta informacija, gerokai iš anksto žinojo apie galimą karo grėsmę ir nerimavo, jog šis gali persikelti ir į Lietuvą.

„Savo nusikaltimus jis apgailėtinai dangsto karu, kurio dar net nebuvo, kai anas pradėjo pinigautis. Jau vien už šitą absurdą turėtų atsakyt, kaip ir už visą kitą paskleistą šmeižtą“, – tvirtina Kauno meras.

„Tikiuosi, kad taškas čia dar nepadėtas ir prokurorai savo darbą atliks iki galo. Mano nuomonė lieka tokia pati ir ji nesikeis: kyšininkų vieta – kalėjime“, – pridūrė jis.

Kaltinimą byloje palaikęs prokuroras Valentinas Alekna kol kas nėra apsisprendęs, ar sprendimą skųs, tačiau pastebėjo, jog skirdamas su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę teismas pritaikė išimtį, todėl reikės vertinti, ar tai padaryta pagrįstai.

V. Šiliauskas visiškai pripažino savo kaltę ir gailėjosi padaręs nusikaltimą – tai teismo buvo įvertinta kaip atsakomybę lengvinanti aplinkybė.

Kaip skelbdamas nuosprendį sakė Kauno apygardos teismo teisėjas Audrius Meilutis, skiriant bausmę buvo įvertinta ir tai, jog V. Šiliausko išsamių parodymų pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA