Pradedamos 19 mln. eurų vertės Kauno lengvosios atletikos maniežo statybos | Kas vyksta Kaune

Pradedamos 19 mln. eurų vertės Kauno lengvosios atletikos maniežo statybos

Kaunas.lt nuotr.

Pabaigos link artėjant Kauno sporto halės bei Dariaus ir Girėno stadiono atgimimui, greta pradėti paruošiamieji 19 mln. eurų vertės lengvosios atletikos maniežo statybos darbai, antradienį pranešė savivaldybė. Vos tik išardę senąją apšilimo aikštelės dangą, rangovai imsis pamatų įrengimo. Planuojama, kad lengvaatlečiams skirta erdvė bus pastatyta per pusantrų metų.

Anot savivaldybės, naujasis maniežas užbaigs Ąžuolyno daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso projektą. Čia bus galima kokybiškai treniruotis bet kuriuo metų laikų ir organizuoti uždarųjų patalpų pirmenybes.

Kaune taip pat galės vykti Europos lengvosios atletikos čempionatai šalia esančiame Dariaus ir Girėno stadione, kadangi vienas iš organizacinių reikalavimų – būtinybė šalia turėti aikštę apšilimui arba maniežą.

KAUNO LENGVOSIOS ATLETIKOS MANIEŽAS / KAUNAS.LT NUOTR.

Naujame lengvosios atletikos manieže sportininkams ruošiama visa reikiama infrastruktūra ir pilnavertės sąlygos treniruotėms bei varžyboms. Numatyta įrengti šešis 200 metrų ilgio ir aštuonis 60 m bėgimo takus, šuolių, rutulio stūmimo bei tolimųjų metimų (ieties ir disko) treniruočių sektorius.

Sportininkai fizinę formą gerins treniruoklių ir gimnastikos salėse, o jėgas atgaus čia pat būsiančiuose masažo kabinetuose.

Kauno lengvosios atletikos maniežas / „Musculus“ nuotr.

„Maniežas bus moderniausias Lietuvoje. Pagrindinėje salėje suprojektuoti visi lengvosios atletikos sporto rungčių sektoriai, reikalingi treniruotis tiek vasarą, tiek ir žiemą. Suplanuotos administracinės patalpos, pasitarimų erdvės, trenerių ir sportininkų persirengimo kambariai. Vietos atsiras ir kavinei”, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Pažymima, kad statinys, kuriame sporto varžybas galės stebėti iki 500 žiūrovų, turės ir 150 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Pasak projekto autorių, architektų studijos „Archas” atstovų, pastato išvaizdą sudarys lakoniškas, vientisas medžiagiškumas iš betono ir stiklo vitrinų konstrukcijų derinio. Ant pasvirusio maniežo stogo numatyta galimybė įrengti saulės jėgainę ir vandens šildymo kolektorius.

Kauno lengvosios atletikos maniežas / „Musculus“ nuotr.

„Monolitiška, plastiška betoninė pastato forma – tarsi aliuzija į bėgimo takelį. Parinkome tokias išorės apdailos medžiagas, kurios neužgožtų stadiono fasado ir įsilietų į Ąžuolyną. Stogo konstrukcijoje į šiaurinę pusę orientuojami langai leis maksimaliai panaudoti saulės šviesą ir neperkaitinti patalpų”, – pasakojo vienas iš projekto autorių, architektas Tomas Kuleša.

Pastatyti lengvaatlečiams skirtą maniežą, kurio vertė siekia apie 19 mln. eurų, įsipareigojo viešąjį rangos darbų konkursą laimėjusi bendrovė „Autokausta”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA