D. Teišerskytės sūnūs pasidalijo ryškiausiu mamos prisiminimu ir svarbiausia pamoka | Kas vyksta Kaune

D. Teišerskytės sūnūs pasidalijo ryškiausiu mamos prisiminimu ir svarbiausia pamoka

delfi.lt 2023/12/02 13:26
Dalia Teišerskytė / D. Pipo nuotr.

Kaune atsisveikinama su po sunkios ligos mirusia Dalia Teišerskyte. Per gimtadienį mirusios moters sūnūs Pranas ir Linas apie mamą kalba itin šiltai bei tikina, kad dabar ji gyvens žmonėse, kurie ją supo.

Poetės sūnus Pranas Teišerskis atsakė, ko mama jį išmokė bei pasidalijo prisiminimu. „Išmokė stengtis būti geram ne tik sau, bet ir kitiems žmonėms. O ryškiausias prisiminimas – atvažiuoji, mama visuomet savo lovoj, su puodeliu kavos ir savo mylima knyga“, – šiltai kalbėjo D. Teišerskytės sūnus.

Tuo tarpu velionės sūnus Linas Proškevičius teigė, kad pamokų iš mamos gavo daug.

„Negalėčiau išskirti, bet pagrindinės pamokos – gyvenimo kelias, kurį stebėti buvo ir malonu, ir sunku, kartais norėjosi padėti, bet neužteko jėgų. Jos jėgos visą laiką būdavo didesnės, nei mūsų visų šeimos narių sudėjus kartu. O dabar sunku ištarti tuos žodžius, kad mamos nėra.

Atrodo, kad visas šitas, pavadinkime, renginys, yra jos režisuojamas, jos vadovaujamas. Viskas eina taip sklandžiai, taip dėliojasi, kad, atrodytų, tai jos ranka, jos valia. Manau, kiekvienas mamą išlaikėme savyje, tik ji subyrėjo į tuos šipulius ir dabar gyvens žmonėse, kurie ją supo“, – sakė L. Proškevičius.

Norintys atsisveikinti su garsia literate, politike penktadienį rinkosi į Kaune esančius laidojimo namus „Rekviem“.

Pagerbti D. Teišerskytę atvyko ją ne vienerius metus pažinojęs žurnalistas, publicistas Vidas Mačiulis. Taip pat tarp susirinkusių buvo galima išvysti ir moters sūnus – Liną Proškevičių ir Praną Teišerskį. Tarę kelis žodžius vyrai patraukė į salę, kurioje juos pasitiko baltomis gėlėmis išpuošta urna. Šalia jos – ir ekrane rodomos nuotraukos iš D. Teišerskytės gyvenimo.

„Poetė, verslininkė, grožio industrijos pradininkė, žurnalistė, parlamentarė“, – taip apibūdinama 79 metų sulaukusi, savo gimimo dieną mirusi žinoma kaunietė Dalia Teišerskytė.

Velionę artimai pažinoję bičiuliai portalui „Delfi“ sakė, jog sunkios ligos diagnozę D. Teišerskytė išgirdo prieš kelis metus, jos sveikatos būklė kito, kurį laiką negalavimai netrukdė lankytis įvairiuose renginiuose, dalyvauti visuomeninėje veikloje.

Pastaruoju metu, ligai paūmėjus, D. Teišerskytė dar spėjo susitikti su artimiausiais bičiuliais, o jau netrukus šeimos nariai perdavė žinią, kad ji nebegalinti priimti svečių. Viena jos bičiulių minėjo, kad tai buvusi pačios D. Teišerskytės valia, ji minėjo nenorinti, kad ką prisimintų ligos iškankintą, bejėgę.

Buvusi Seimo narė, liberalė D. Teišerskytė bene labiausiai garsi savo kūrybiniu talentu. Tremtį ištvėrusi, Vilniaus universitete įgijusi žurnalistės specialybę ji išleido 13 poezijos ir prozos knygų, sukūrė per 400 dainų tekstų, įkūrė leidybos ir grožio industrijos verslą. Vėliau ji pasuko į politiką, prisijungusi prie Liberalų sąjūdžio nuo 2000 iki 2016 metų, keturias kadencijas buvo renkama į Seimą.

D. Teišerskytė šeštadienį bus laidojama Kauno Petrašiūnų kapinėse, vadinamame panteone, kur amžinajam poilsiui atgulė daugybė nusipelniusių kultūros ir visuomenės veikėjų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA