Kauno klinikų kardiologo išpažintis teisme: pirmas ir paskutinis kartas, kai taip neatsakingai pasielgiau | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų kardiologo išpažintis teisme: pirmas ir paskutinis kartas, kai taip neatsakingai pasielgiau įpūtė virš 2 prom.

BNS 2023/11/27 11:32
Ramūnas Unikas / lryto.lt, R. Vilkelio nuotr.

Kauno klinikų kardiologas Ramūnas Unikas pripažįsta vairavęs neblaivus ir sužalojęs pėsčiąją, tačiau teigia, kad tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kai taip neatsakingai pasielgė bei prašo jį atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą.

„Labai gailiuosi, tikrai nuoširdžiai gailiuosi. Tikrai neturėjau sėsti už to automobilio vairo. Nukentėjusiosios atsiprašiau (…) džiaugiuosi, kad didelių sužalojimų nebuvo. Tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kada šitaip neatsakingai pasielgiau“, – Kauno apylinkės teisme pirmadienį kalbėjo medikas.

Kaip skelbta, rugpjūčio 23 dieną R. Unikas Kauno rajone, Domeikavos kaime, kliudė kelkraščiu ėjusią moterį. Ji po įvykio atsidūrė ligoninėje, o medikui nustatytas vidutinis 2,35 promilės girtumas.

Byloje nėra gauta duomenų apie civilinį ieškinį, joje taip pat nėra asmenų, pripažintų nukentėjusiaisiais. Prokurorė Jolanta Petraitytė teigė, jog administracinė byla dėl sužalojimo yra išskirta, joje yra nustatomas sveikatos sutrikdymo laipsnis. Šiuos dokumentus į bylą planuojama pateikti vėliau.

Trūkstant šių bei kai kurių kitų dokumentų, byloje padaryta pertrauka iki vasario 6 dienos.

Medikas teisme pasakojo turėjęs laisvą popietę ir apie 16 val. grįžęs namo bei išgėręs putojančio vyno. Jis pasakojo, kad tądien buvo žmonos gimtadienis, ji turėjo grįžti apie 21 valandą.

R. Unikas pasakojo, kad tik išgėręs prisiminė, jog žadėjo nuvažiuoti pašerti išvykusios dukters šuns.

Išvažiavęs iš namų jis nuvažiavo apie 100 metrų: teigė pasukęs už kampo ir nepamatęs gatve ėjusios nukentėjusiosios.

Kadangi kaltinamasis pripažįsta savo kaltę, jo advokatas Egidijus Grigaravičius prašė taikyti byloje sutrumpintą įrodymų tyrimą. Tokiu atveju į posėdį nekviečiami liudytojai, o bausmė gali būti sutrumpinama trečdaliu.

R. Unikas yra gydytojas kardiologas, Intervencinės kardiologijos skyriaus vadovas. Jį pagal laidavimą prašoma perduoti žmonos atsakomybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA