Šiluvoje palaidotos pirmosios urnos su negimusių kūdikių palaikais iš Kauno (foto) | Kas vyksta Kaune

Šiluvoje palaidotos pirmosios urnos su negimusių kūdikių palaikais iš Kauno (foto) renka aukas kūdikių atminimo paminklui įrengti

Lapkričio 13 d. Šiluvos kapines pasiekė vaikų, kurie dar negimę mirė motinų įsčiose, palaikai. Šių Kauno ligoninėse iki 22-os nėštumo savaitės mirusių kūdikių palaikai iki tol buvo saugojami LSMU koplyčioje. Pirmadienį 7 urnos su jų palaikais atkeliavo į Šiluvą, o po šv. Mišių buvo palaidotos miestelio kapinėse, informavo Kauno arkivyskupija.

Pasak Kauno arkivyskupo Kęstučio Kėvalo, tai bendruomenės ženklas, kad žmogaus, sukurto pagal Dievo paveikslą ir panašumą, gyvybė ir žmogiškasis orumas yra verti didžiausios pagarbos.

„Mes tikime, kad tie nekalti vaikeliai yra Dievo malonės šviesoje“, – sakė arkivyskupas K. Kėvalas ir pakvietė į procesiją su Visų Šventųjų litanijos maldavimais per miestelį į Raseinių savivaldybės skirtą vietą kapinėse.

Ganytojas padėkojo už iniciatyvą LSMU Kauno klinikų dvasinei asistentei Svetlanai Adler-Mikulėnienei, kunigams kapelionams, asociacijos „Už gyvybę“ medikams, Kauno arkivyskupijos Šeimos centro atstovams. Padėka taip pat nuskambėjo Kauno laidojimo biurui „Anapilis” ir Raseinių R. Tamavičiaus laidojimo įmonei už neatlygintiną pagalbą laidojime.

Primenama, kad nuo 2018 m. gegužės 1 d. įsigalioję LR Žmonių palaikų laidojimo įstatymo pakeitimai pripažino žmogumi vaisių iki 22-osios nėštumo savaitės, o SAM ministro įsakymu yra leista tėvams pasiimti palaidoti tokius žuvusius vaikelius. Jei taip neatsitinka, Kauno ligoninėse mirę kūdikiai (dėl abortų, persileidimų) nuo šiol bus laidojami specialioje Šiluvos kapavietėje, kurią bus galima aplankyti, prie jos pasimelsti.

Paminklo projektas./Organizatorių nuotr.

Lapkričio 14 d. asociacija „Padedu augti” pradėjo rinkti lėšas, skirtas kūdikių atminimo paminklui šalia kapo įrengti. Paminklą kurs skulptorius Nerijus Kavaliauskas. Reikiama surinkti suma – 50 tūkst. eurų. Prisidėti galima skiriant norimą sumą čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA