Vilniaus „Rytas“ žalgiriečius pasitiks sausakimšoje arenoje | Kas vyksta Kaune

Vilniaus „Rytas“ žalgiriečius pasitiks sausakimšoje arenoje R. Kurtinaitis įvertino komandų šansus

ASG, LKL inf. 2023/11/05 15:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienio pavakarę Lietuvos krepšinio grandų akistatą tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubų stebės sausakimša Vilniaus „Avia Solutions Group“ (ASG) arena. Kaip šiandien skelbiama arenos pranešime, išpardavus sėdimų vietų bilietus atidarytas stovimų vietų sektorius.

Atnaujinta didžiausia Vilniaus renginių erdvė krepšinio rungtynėse talpina per 10 tūkst. sirgalių. Paskutinį kartą tiek fanų sostinės arenoje susirinko rugpjūtį, kuomet Pasaulio čempionatui besiruošusi Lietuvos rinktinė susitiko su Prancūzijos krepšininkais.

Praeityje savo svarbiausias mačus ir tarptautines rungtynes čia žaisdavęs „Ryto“ klubas praėjusį sezoną visus namų mačus rungtyniavo „Jeep“ arenoje, nes ASG arenoje vyko atnaujinimo darbai, tačiau šį sezoną ir vėl sugrįžta į didžiąją areną.

Sekmadienio dvikova bus ne tik pirmosios Vilniaus klubo rungtynės ASG arenoje po metų pertraukos, bet ir vienintelė dvikova su šalies čempionų „Žalgirio“ ekipa 2023-24 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone, nes kiti du susitikimai vyks Kaune.

„Džiaugiamės „Ryto“ sprendimu savo svarbias kovas žaisti pas mus bei sveikintinu klubo noru pritraukti dar daugiau žiūrovų. Skaičiai kalba patys už save, nes panašu, kad jau pirmosios rungtynės bus išparduotos. Akivaizdu, kad krepšinį myli ne tik Kaunas, bet ir Vilnius“, – pranešime cituojamas arenos vadovas Andrius Žiauberis.

ASG arena nemažą praėjusių metų dalį buvo užvėrusi duris atsinaujinimo darbams. Beveik 11 mln. eurų kainavusio projekto metu atnaujinta daugybė arenos sričių, o didžiausias dėmesys skirtas akustikos, apšvietimo ir lankytojų patirties tobulinimui.

Kaip primena LKL, šiemet abi komandos vietiniame fronte žengia be pralaimėjimų, tačiau pastaruoju metu šlubuoja Europos turnyruose, kur tiek vieni, tiek kiti suklupo pastaruosiuose dviejuose mačuose.

Prieš turnyrinės lentelės lyderių akistatą portalas LKL.lt bendravo su treneriu Rimu Kurtinaičiu, kuris pasidalino savo mintimis apie artėjančias rungtynes.

Specialistas, žvelgdamas į sostinės klubą, teigė, kad jam imponuoja Giedriaus Žibėno propaguojamas žaidimo stilius. Būtent „Rytas“ su 97 įmetamų taškų vidurkiu yra ryškus „Betsafe-LKL“ lyderis pagal šį statistinį rodiklį. Tiesa, pasak R. Kurtinaičio, aukštas žaidimo tempas gali kiek iškreipti gynybos skaičius, kurie nebūtinai indikuoja apie prastą darbą po savuoju krepšiu.

„Man patinka, kad „Rytas“ žaidžia lengvą, atakuojantį, greitą krepšinį, daugiau akcentuoja puolimą. Nesakyčiau, kad jie blogai ginasi, tiesiog rezultatai būna didesni jiems žaidžiant. Dažnai neteisingai traktuojama. Jei žaidi greitesnį krepšinį, išauga atakų skaičius ne tik tau, bet ir varžovui, todėl ir rezultatas aukštesnis, bet mes dažnai vertiname senoviškai. Jei rungtynės baigiasi rezultatu 92:85, sakome, kad buvo bloga gynyba, nes įmetė ne 60 taškų. Su 60 taškų jau nelabai kur praslinksi. Krepšinis tampa greitesnis, o „Rytas“ šiuo metu tokį krepšinį ir žaidžia. Smagu žiūrėti į tokį žaidimą“, – pagyrų sostinės ekipai LKL straipsnyje negailėjo R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie kauniečių dabartinę sportinę formą, R. Kurtinaitis neslėpė, kad jį glumina, kaip po sėkmingo starto Eurolygoje galėjo sekti du Kazio Maksvyčio kariaunos pralaimėjimai namuose.

„Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje ir turi kažkam leisti Lietuvoje ilsėtis. Dėl to čia kažkokio didelio pranašumo jie neturi, bet išnaudoja tiek jėgų, kad laimėtų. Po pirmų trejų Eurolygos rungtynių galvojau, kad jie tuo metu žaidė geriausią eurolyginį krepšinį, nes tai tikrai jautėsi. Dabar porą rungtynių jie atrodė nekaip. Velnias žino, nežinau, kokio jie stiprumo yra. Derbiui su „Rytu“ jie vis tiek susikaups, bet, ar to užteks, bus matyt“, – abejones išreiškė strategas.

Sezono pradžioje „Žalgirį“ į priekį tempia po sunkios traumos atsigavęs Keenanas Evansas. R. Kurtinaitis žavisi amerikiečio lyderyste ir mano, jog šią savybę jis galėtų kilstelėti į dar kitą lygį.

„Sezono pradžia buvo šiek tiek sunkesnė, bet dabar jis puikioje formoje. Jis turi potencialo būti konkrečiu lyderiu, galėtų imtis dar daugiau iniciatyvos, kaip pernai „Ryte“ tai darė Marcusas Fosteris, daugeliu atvejų laimėdavęs rungtynes. Evansas tam turi viską. Meistriškumo yra per akis, jis gali prasiveržti, perduoti kamuolį, mesti tritaškį. Labai universalus žaidėjas. Tai vienas geriausių „Žalgirio“ pirkinių, kuris, jei yra sveikas, gali nulemti rungtynių baigtį“, – apie potencialų „Ryto“ skriaudiką kalbėjo R. Kurtinaitis.

Tuo tarpu Lietuvos vicečempionai sezono pradžioje negalėjo remtis net dviem branduolio žaidėjais, besigydžiusiais traumas – Gyčiu Radzevičiumi ir Martynu Echodu. Jei pirmasis kol kas dar nesužaidė ne vieno susitikimo, antrasis jau žengė ant parketo Čempionų lygoje. Visgi R. Kurtinaitis net ir su sugrįžusiu aukštaūgiu vilniečių priekinei linijai žada sunkų vakarą.

„Be Echodo sunku, nemanau, kad jis bus pasiruošęs po ilgo laiko tarpo žaisti pilnai prieš „Žalgirį“. Kauniečių priekinė linija visgi stipresnė, kito kalibro žaidėjai. Bet visa tai tik ant popieriaus, tą pranašumą dar reikia realizuoti. Kalbant apie Evansą, jį greičiausiai prižiūrės Margiris Normantas, kuris tikrai neblogai ginasi“, – svarstė R. Kurtinaitis.

Palaikyti dabartinių čempionų atvyksta nemažas būrys, kone tūkstantis kauniečių, o jiems šeimininkauti neleis vietiniai sirgaliai, sulaukę progos savo gretomis užpildyti keliskart didesnę erdvę nei įprasta. Apsilankyti šiose rungtynėse žadantis R. Kurtinaitis tikisi, kad įkaitusi atmosfera tribūnose persikels ir į krepšinio aikštelę.

Vilniuje „Žalgiris“ savo amžinų varžovų negali įveikti jau beveik dvejus metus – nuo 2022-ųjų sausio. R. Kurtinaičio spėjimu, šiai nesėkmių serijai sekmadienį turėtų ateiti galas.

„Pagal susistovėjusią logiką Vilniuje turėtų laimėti „Rytas“, bet „Žalgiris“ pajėgus ten laimėti. Nežinau, kokia „Žalgirio“ psichologinė situacija po pralaimėjimo ir kaip jie grįš į vietinį frontą. Čia jie žaidžia lengviau, paprasčiau, kad išnaudotų minimaliai jėgų, bet su „Rytu“ jau reikės maksimumo. „Rytas“ žaidė dviem paromis anksčiau, turės daugiau laiko atsistatyti fiziškai ir psichologiškai. Vis tik galvoju, kad laimės „Žalgiris“, – savo spėjimą pateikė šalies krepšinio legenda.

„Betsafe-LKL“ grandų dvikovos pradžia – 17.20 val., rungtynes transliuos BTV.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA