D. Rapšys pasaulio plaukimo taurėje iškovojo dar vieną bronzos medalį | Kas vyksta Kaune

D. Rapšys pasaulio plaukimo taurėje iškovojo dar vieną bronzos medalį

Lrytas.lt 2023/10/21 19:36
Danas Rapšys / DELFI nuotr.

Pasaulio plaukimo taurėje – dar vienas Dano Rapšio medalis. Budapešte (Vengrija) vykstančiame paskutiniajame pasaulio plaukimo taurės etape panevėžietis dalyvavo 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje, kur užėmė trečiąją vietą ir pasidabino bronzos medaliu.

Lietuvis 200 m kompleksiniu būdu nuplaukė per 1 min 59,38 sek. ir liko trečias. Pirmąją vietą užėmė Matthew Satesas, antras liko amerikietis Kieranas Smithas.

M. Satesas finale 200 m kompleksiniu būdu nuplaukė per 1 min. 57,72 sek., o amerikietis K. Smithas minėtąją distanciją finale nuplaukė per 1 min. 58,98 sek.

Po pirmųjų 100 metrų buvo antras ir vos per 0,02 sekundes atsiliko nuo Pietų Afrikos plaukiko M. Sateso. Antroje plaukimo dalyje D. Rapšys buvo kritęs į 7-ąją vietą, tačiau galingai plaukimą užbaigęs lietuvis pasidabino bronzos medaliu.

Primename, kad ankstesniuose etapuose Berlyne ir Atėnuose lietuvis iškovojo ne vieną aukso medalį, o penktadienį Vengrijoje pasidabino dar vienu bronzos medaliu.

Lietuvis pretenduoja ir į trigubą karūną, kuri jam atneštų 10 tūkstančių JAV dolerių premiją. Primename, kad atrankoje į finalą panevėžietis bendroje įskaitoje liko antras. Mūsiškį atrankoje aplenkė tik Pietų Afrikos Respublikos plaukikas Matthew Satesas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA