M. Skuodis: nesitikėjau tokios situacijos su tiltais ir viadukais, kurie valgo mūsų lėšas | Kas vyksta Kaune

M. Skuodis: nesitikėjau tokios situacijos su tiltais ir viadukais, kurie valgo mūsų lėšas

BNS 2023/10/17 14:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Itin prastos būklės tiltų ir viadukų remontui 2024 metais numatyta skirti suma – 47 mln. eurų – yra negalutinė, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Mes pasiruošę skirti lėšų tiek, kiek rinka bus pajėgi už racionalią kainą įgyvendinti“, – antradienį Seimo Ekonomikos komitete, svarstant kitų metų valstybės biudžeto projektą, teigė M. Skuodis.

Pasak jo, tiltams ir viadukams lėšų reikia maksimaliai, nes jie negali palaukti.

„Nesitikėjau tokios situacijos su tiltais ir viadukais, kurie valgo mūsų lėšas, kurias būtų galima nukreipti tai pačiai būklei (kelių – BNS) palaikyti. Pradėjęs dirbti negalėjau net įsivaizduoti, kad su tiltais ir viadukais Lietuvoje situacija tokia prasta. Natūralu, mums reikia maksimaliai, pilnu pajėgumu skirti lėšas tiltams ir viadukams, nes jie negali palaukti“, – pabrėžė M. Skuodis.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovas Marius Švaikauskas rugsėjį teigė, kad Lietuvoje yra 70 blogos būklės tiltų.

Balandį LAKD teigė iki 2026 metų planuojanti sutvarkyti 72 tokius tiltus ir sukūrė interaktyvų jų žemėlapį. Taip pat buvo žadama, kad šiemet už 58,8 mln. eurų bus sutvarkyti 27 tiltai ir viadukai, 2024 metais – už apie 70 mln. eurų – 35.

LAKD duomenimis, pernai valstybinės reikšmės keliuose buvo sutvarkytas 41 tiltas bei viadukas, jiems skirta 25,5 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA