Lygos debiutantai „Žalgirį“ privertė dirbti iki galo | Kas vyksta Kaune

Lygos debiutantai „Žalgirį“ privertė dirbti iki galo

/ „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Kazio Maksvyčio treniruojami Kauno „Žalgirio“ (4-0) krepšininkai iškovojo pergalę „Betasafe-LKL“ čempionate. Šį kartą Lietuvos čempionai Telšiuose rezultatu 73:69 (15:16, 20:27, 10:14, 28:12) įveikė Mažeikių „M Basket–Delamode“ (0-4) ekipą, nors iš toli atakavo vos 20 proc. taiklumu (7/35 tritaškių).

Rungtynės prasidėjo itin nerezultatyviai, o pirmųjų savo taškų žalgiriečiai turėjo laukti ilgiau nei keturias minutes – tuomet baudų metimais pasižymėjo Danielius Lavrinovičius (2:3). Tas pats aukštaūgis dar pataikė tritaškį, Nazas Mitrou-Longas surinko penkis taškus, iš po krepšio įmetė Laurynas Birutis, Keenanas Evansas realizavo du baudų metimus, o Edgaras Ulanovas pridėjo vieną – 15:16.

Penkis taškus iš eilės antrojo kėlinio pradžioje pelnė Lukas Lekavičius, po krepšiu sėkmingai prasiveržė Rolandas Šmitas, o K.Evansas smeigė tritaškį – 25:28. Lengvus taškus po krepšiu surado Tomas Dimša, Brady Manekas surinko penkis taškus, N.Mitrou-Longas realizavo du baudų metimus, vieną pataikė T.Dimša, bet kauniečių deficitas augo – 35:43.

Po pertraukos svečių bėdos nesibaigė: per pusę kėlinio šešis taškus surinko K.Evansas, tašką pridėjo Dovydas Giedraitis, o deficitas jau siekė dviženklį skaičių – 42:52. Vieną baudos metimą realizavo B.Manekas, du sumetė E.Ulanovas, bet situacija nepakito – 45:57.

Greitoje atakoje dviem taškais pasižymėjo Arnas Butkevičius, E.Ulanovas tašku pavertė techninę varžovo pražangą, R.Šmitas įdėjo iš viršaus, o po septynių K.Evanso taškų rezultatas jau buvo lygus – 57:57. E.Ulanovas iš pradžių įmetė dvitaškį su varžovo pražanga, tuomet taip pat su varžovo pražanga pasižymėjo ir tritaškiu metimu, R.Šmitas įdėjo iš viršaus, iš po krepšio įmetė A.Butkevičius, dar keturis taškus pridėjo E.Ulanovas, o prie baudų metimo linijos stojęs T.Dimša įtvirtino pergalę – 73:69.

„Žalgiris“: K.Evansas 18, E.Ulanovas 15, N.Mitrou-Longas 7 (2 per. kam.), B.Manekas 6 (5 atk. kam.), R.Šmitas 6 (2 per. kam.), L.Lekavičius 5, D.Lavrinovičius 5, A.Butkevičius 4 (8 per. kam.), T.Dimša 4, L.Birutis 2, D.Giedraitis 1, K.Hayesas 0.

„M Basket–Delamode“: M.Gecevičius 17, D.Dolencas 17, K.Bruhnke 11, C.Collinsas 10.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA