Minia fluxiškai pasipuošusių kauniečių užvaldė Parodos kalną | Kas vyksta Kaune

Minia fluxiškai pasipuošusių kauniečių užvaldė Parodos kalną

R. Snarskio nuotr.

Penktadienio vakarą Parodos gatvė Kaune tradiciškai tapo masinio performanso vieta. Šeštą kartą surengtas „Fluxus festivalis“ sutraukė daugybę mačiūniškai dvasiai neabejingų miestiečių.

Apie 22.30 val. Jurgio Mačiūno aikštėje Parodos kalno papėdėje susirinkusios masės žmonių laukė renginio atidarymas – vaizdo projekcijos nuspalvino namą, kuriame gyveno menininkas, o po nestandartinio fluxiško skaičiavimo minia pajudėjo aukštyn.

Kas bėgo ar dviem ratais nurūko į viršų kaip lenktynių trasa, kas išdidžiai kaip podiumu žengė ar net nešami buvo.

Vieni iš spintos traukė netikėčiausius kostiumus, kiti pasigamino specialiai šiai progai iš medžiagų ir rakandų, tik autoriams žinomų. Minioje šmėžavo švytinčios fėjos ir miško žvėrys, filmų personažai, statybininkai, vaikščiojančios instaliacijos ir Antikos herojai.

Raumenis judinti pakeliui į viršūnę ragino ryškiaspalviai mačiūniukai, mokę šokio judesių ir valandai įvedę savo eismo tvarką specialiais kelio ženklais – skrisk, sudrebink, atsimerk, atsirask, perkopk ir išsijuok.

Užkopus į kalną, įvyko teatralizuotos J. Mačiūno ir fluxus judėjimo vestuvės su reivo elementais. Tai, ko gero – aliuzija į performansu virtusias paties menininko ir poetės Bille Hutching vestuves, kuriose jaunieji apsikeitė drabužiais.

Primename, kad šių metų festivalio tema – fluxus receptas. Kad pažadintų vaizduotę, organizatoriai kvietė grįžti prie pat šaknų – į vaikystę, kuomet nebijojome savo svajonių, o kasdienybę mokėjome paversti žaidimo ir juoko aikštele.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA