Mačiūniukai kviečia į „Fluxus festivalį“ Kaune: pristatė naujus kelio ženklus | Kas vyksta Kaune

Mačiūniukai kviečia į „Fluxus festivalį“ Kaune: pristatė naujus kelio ženklus

T. Erbėderis ir mačiūniukai / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Į Kauną atidunda laisve ir kūrybiškumu alsuojantis „Fluxus festivalis“, kurio metu, visi be išimties, kviečiami prisidėti ir dalyvauti tradicija tapusiu kopimu į Parodos kalną. Festivalio metu pristatoma ir naujovė – lankytojus pasitiks nauji kelio ženklai ir mačiūniukai, kurie lydės ir kvies nusimesti kasdienybę nuo pečių ir išsilaisvinti bei pasimėgauti patrakusių kopikų draugija.

Jau trečiadienį pradėjusi kilti festivalio nuotaika kulminaciją pasieks rugsėjo 8 dieną 22.30 val., kai Parodos kalno papėdėje susirinkę dalyviai ruošis tradicija tapusiam kopimui. Šeštąjį kartą vyksiantis kopimas ir vėl turėtų pasižymėti neįtikėtinai spalvingais ir išradingais kostiumais ar sugalvotais kopimo būdais. Praeityje į kalną žmonės kopė, važiavo, šliaužė ar ridenosi, o ko laukti šiais metais?

Prieš didįjį kopimą, festivalio režisierius Tomas Erbrėderis, pasidalijo ne tik fluxiškomis mintimis, bet ir pristatė kelias naujoves – festivalio personažus mačiūniukus, naujuosius kelio ženklus, kurie Kaune įsigalios jau šį penktadienį ir dar kelios įdomybės, kurių nebuvo anksčiau.

„Laukiame visų šį penktadienį, rugsėjo 8 dieną, prie J. Mačiūno namo, jo skvere, kur jau 22 valandą užsidarys pagrindinės gatvės – Vytauto prospektas, K. Donelaičio gatvė ir Parodos gatvė ir visi dalyviai galės sueiti į skverą, buriuotis prie namo.

Išduosiu paslaptį, bet namas atgis ir virs tokia savotiška, fluxiška klinika, kuri kvies užeiti. Į jį įėję miestiečiai bus praryti ir suvirškinti, o vėliau išspjaus tokius fainus personažus, su kuriais labai noriu jus supažindinti – tai mačiūniukai!“ – nuotaikingai naujuosius personažus pristatė T. Erbėderis.

Festivalio režisierius pasidalijo ir laukiančiomis staigmenomis bei naujovėmis. Šeštąjį kartą vyksiantis kopimas į Parodos kalną šiemet bus dar kitoks, nes miesto centre esantis statokas kalnas prabils, o jo viršūnėje lauks dar neregėti kelio ženklai.

„Kalnas prabils, kopiantieji galės girdėti, kaip kalnas pataria kaip kopti, ką pajusti, galės kiekvienas su tuo susitapatinti, reaguoti ir būti to dalimi.

Ant kalno sutiksite naujus kelio ženklus ir šiuos smagius mačiūniukus. Ženklai sukurti būtent šiai progai, fluxus recepto progai ir įsigalios jau šį penktadienį“, — kalbėjo T. Erbėderis.

Režisierius pristatė šešis ženklus – skrisk, sudrebink, atsimerk, atsirask, perkopk ir išsijuok. Kiekvienas jų gali turėti ir skirtingas reikšmes, kurias gali susikurti kiekvienas festivalio dalyvis. Skristi galima į laisvę, sudrebinti visuomenę savo kitoniškumo, atsimerkti ir praregėti bei suprasti save supantį pasaulį, atsirasti „Fluxus festivalyje“, perkopti suvaržymus ir galimybės ir išsijuokti iš savo ir kitų žmonių rimtumo. O kaip juos matysite jūs, tai jau jūsų pačių reikalas.

„Kas bus kai visi užkops? Visų laukia Fluxus reivo kabinetas, kur bus pats Jurgis Mačiūnas ir jo asistentė Žana, kurie visiems paruošė daugybę staigmenų, kurių dabar tikrai nenoriu išduoti!“ – intrigą paliko festivalio režisierius T. Erbėderis.

Jis pridūrė, kad smagiai atrodantys mačiūniukai taip pat yra paruošę šokį, kurį galės išmokti visi norintys.

Šių metų tema – Fluxus receptas. Kad pažadintų vaizduotę, organizatoriai kviečia grįžti prie pat šaknų – į vaikystę, kuomet nebijojome savo svajonių, o kasdienybę mokėjome paversti žaidimo ir juoko aikštele.

Trečiadienį sudalyvauti nespėję fluxinėtojai 18.30 val. kviečiami į „Fluxus turistinę ekskursiją“. Jos metu keliausite iš anksto paruoštu maršrutu, kurio metu pasijusite tarsi atsidūrę visai kitoje vietoje. Ekskursija sukurta remiantis J. Mačiūno Fluxus judėjimo principais, pasitelkiant kūrybiškumą ir vaizduotę. Susitikę prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus persikelsite į šurmulio perpildytus Azijos miestus, Berlyno naktinį gyvenimą ir būdami pačiame miesto centre išgyvensite džiunglių pavojus. Ekskursijos trukmė 20 min, o jos pabaigos taškas – interaktyvus pasirodymas KAS?DIEN!.

Ketvirtadienį Fluxus festivalio dalyviai galės keliauti į Kauno menininkų namus, kurie transformuosis į intriguojančią stebuklų ir paslapčių erdvę, kurioje šnabždesiai persipins su elektroninės muzikos garsais ir audiovizualinėmis klajonėmis – kas žino, gal sutiksite šinšilą, lapę, varną, vieną kitą parazitą, o gal vienas kitą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA