Kontrolinių rungtynių seriją „Žalgiris“ pradėjo tvirta pergale | Kas vyksta Kaune

Kontrolinių rungtynių seriją „Žalgiris“ pradėjo tvirta pergale

Kauno „Žalgiris“ - Panevėžio „Lietkabelis“ / BC Žalgiris Kaunas nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo pasirengimo artėjančiam sezonui ciklą. „Žalgirio“ treniruočių centre kauniečiai rezultatu 90:57 (17:12, 27:18, 21:8, 25:19) įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandą.

Pirmuosius Lietuvos čempionų taškus pasiruošimo cikle taikliu dvitaškiu nuo lentos pelnė Kevarriusas Hayesas, baudų metimais taškus rinko Edgaras Ulanovas ir Danielius Lavrinovičius, o savo taškų sąskaitą dvitaškiu atsidarė ir po ilgos pertraukos į rikiuotę grįžęs Keenanas Evansas – 7:6. Dar du taškus baudos aikštelėje įsirašė K. Hayesas, Nazas Mitrou-Longas du kartus iš eilės taikliai metė iš toli, o kėlinį užbaigė sėkmingai nugara į krepšį sužaidęs Laurynas Birutis – 17:12.

Antrame kėlinyje du tritaškius pataikė Arnas Butkevičius, L. Birutis įdėjo iš viršaus, dvitaškiu pasižymėjo K. Hayesas, o trečią savo tritaškį smeigė N. Mitrou-Longas – 30:17. Greitą ataką lengvais taškais užbaigė Dovydas Giedraitis, nugara į krepšį rezultatyviai sužaidė K. Hayesas, keturis taškus iš eilės surinko E. Ulanovas, D. Lavrinovičius pataikė tritaškį iš kampo, o beveik su antrojo kėlinio sirena tritaškį smeigė ir E. Ulanovas – 44:30.

Po pertraukos dvitaškius pridėjo K. Evansas ir E. Ulanovas, dviem tolimais metimais pirmuosius savo taškus pelnė Brady Manekas, iš toli taip pat taikliai metė ir N. Mitrou-Longas – 57:32. Iš po krepšio taškus rinko L. Birutis ir K. Hayesas, o A. Butkevičius neklydo prie baudų metimo linijos ir dvitaškiu užbaigė greitą ataką – 65:38.

Vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Lukas Lekavičius, du taškus iš po krepšio pelnė Dovydas Butka, dviejų taškų vertės metimą pataikė B. Manekas, o E. Ulanovas smeigė tritaškį – 74:49. Tritaškį baigiantis atakos laikui įmetė N. Mitrou-Longas, dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo D. Lavrinovičius, nelengvus du taškus įsirašė E. Ulanovas, o dvikovą A. Butkevičius užbaigė aštuoniais taškais iš eilės – 90:57.

„Žalgiris“: A. Butkevičius 18 (4/4 trit.), E. Ulanovas 15 (6 rez. perd., 2 per. kam.), N. Mitrou-Longas 15 (5 rez. perd., 5/8 trit.), K. Hayesas 10 (5 atk. kam., 2 per. kam., 3 blk.), B. Manekas 8 (5 atk. kam.), D. Lavrinovičius 8 (5 atk. kam.), L. Birutis 6 (6 atk. kam.), K. Evansas 4, L. Lekavičius 2 (2 per. kam.), D. Giedraitis 2, D. Butka 2, N. Montvila 0.

„7bet-Lietkabelis“: M. Varnas 10, A. Hadžibegovičius 10.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA