Teismas leido suimti pagrobtos ir į Rusiją išvežtos mažametės tėvą | Kas vyksta Kaune

Teismas leido suimti pagrobtos ir į Rusiją išvežtos mažametės tėvą

BNS 2023/09/01 12:53
Lryto nuotr.

Kretingos teismas pagrobtos ir į Rusiją išvežtos mažametės tėvui paskyrė suėmimą, penktadienį pranešė prokuratūra.

Tokį prašymą ketvirtadienį teismui pateikė Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Griežčiausia kardomoji priemonė, suėmimas, mažametės pagrobimu bei neteisėtu Lietuvos – Rusijos valstybinės sienos kirtimu įtariamam Klaipėdos rajono gyventojui Algirdui Švaniui, paskirtas už akių.

Anot prokuratūros, klausimas dėl suėmimo termino bus sprendžiamas asmens sulaikymo atveju.

Ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo pradėtas po to, kai šių metų rugpjūčio 27 dieną Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo moters pranešimą apie tai, kad 37 metų A. Švanys paėmė jų mažametę dukrą ir jos sutartu laiku negrąžino.

Prokuratūra pažymi, jog Kauno apylinkės teismas, nagrinėdamas civilinę bylą dėl bendravimo tvarkos su nepilnamečiu vaiku nustatymo, įvertino A. Švanį charakterizuojančius duomenis ir šių metų birželio 23 dienos nutartimi taikė laikinąsias apsaugos priemones. Minėta nutartimi buvo nustatyta vyro bendravimo su dukra tvarka. Vadovaujantis ja, jis turėjo teisę praleisti su mažamete tris valandas per dieną savaitgaliais.

Atliekant paiešką, gauta duomenų, jog rugpjūčio 27-ąją vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos – Rusijos valstybinę sieną. Turimais duomenimis tėvas su devynių mėnesių mergaite šiuo metu yra Rusijos teritorijoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinė pradėjo tyrimą ir dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Abu nusikalstamos veikos epizodai sujungti į vieną ikiteisminį tyrimą.

Tyrimas, kurį atlieka Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai, tęsiamas. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas perėjo Lietuvos valstybės sieną, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA