Advokato bandymas ištraukti R. Jakštį iš areštinės nepavyko | Kas vyksta Kaune

Advokato bandymas ištraukti R. Jakštį iš areštinės nepavyko

BNS 2023/08/21 18:21
R. Jakštys / DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad nėra pagrindo nutraukti ar sustabdyti 90 parų arešto bausmės Remigijui Jakščiui, kuri jam skirta už seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius, nors kitoje byloje jis nuteistas laisvės atėmimu ir ši bausmė subendrinta su arešto bausme.

Kaip pranešė teismas, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose birželio 21 dieną buvo gautas nuteistojo advokato Aloyzo Kruopio prašymas išaiškinti, ar nuteistajam paskirta vienų metų vieno mėnesio ir dešimties dienų laisvės apribojimo bausmė, kuri Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų balandžio 19 dienos nutartimi pakeista 90 parų arešto bausme, turėjo ir galėjo būti vykdoma.

Advokatas atkreipė dėmesį, kad ši bausmė birželio 9 dienos priimtu Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu dalinio sudėjimo būdu subendrinta su trejų metų laisvės atėmimo bausme, paskirta nuteistajam už naujų nusikaltimų padarymą.

Vietoje 90 parų arešto bausmės prie nuteistajam R. J. paskirtos trejų metų laisvės atėmimo bausmės pridėtas vienas mėnuo laisvės atėmimo. Taip pat advokatas prašė nutarus, kad arešto bausmė buvo pradėta vykdyti nepagrįstai, arešto bausmės vykdymą nutraukti ar sustabdyti ir nuteistąjį R. J. paleisti.

Kauno apylinkės teismas liepos mėnesį priimta nutartimi nuteistojo prašymą atmetė. Jis konstatavo, kad prašyme keliamas klausimas dėl neaiškumų nutarties vykdymo procese pašalinimo yra visiškai nepagrįstas, nes baudžiamasis įstatymas yra aiškus, Kauno apylinkės teismo balandžio 19 dienos nutartis yra įsiteisėjusi ir turi būti vykdoma.

„Tai, jog Kauno apylinkės teismo 2023 metų balandžio 19 dienos nutartimi pakeista arešto bausmė jau yra subendrinta su Kauno apylinkės teismo 2023 metų birželio 9 dienos nuosprendžiu paskirta bausme savaime nereiškia, kad šiuo metu Kauno apylinkės teismo 2023 m. balandžio 19 dienos nutarties vykdymas turi būti nutrauktas“, – paskelbė teismas.

Kauno apygardos teismas konstatavo, kad apylinkės teismas teisingai aiškino Baudžiamojo proceso ir Bausmių vykdymo kodeksų nuostatas, teisės aiškinimo klaidų nepadarė, tinkamai įvertino bylos aplinkybes ir pagrįstai konstatavo, kad skundžiamoje nutartyje aptartų aplinkybių visuma nesudaro pagrindo sustabdyti ar nutraukti nuteistajam paskirtos arešto bausmės vykdymo.

„Kadangi Kauno apylinkės teismo 2023 m. balandžio 19 d. nutartis, kuria nuteistajam skirta laisvės apribojimo bausmė buvo pakeista 90 parų areštu, ir kurios teisėtumas ir pagrįstumas buvo patikrintas Kauno apygardos teismo 2023 m. gegužės 22 d. nutartimi, yra įsiteisėjusi, ji privalo būti vykdoma“, – rašoma apeliacinės instancijos teismo nutartyje.

Nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA