„Lech“ sirgalių minia triukšmingai atžygiavo į Dariaus ir Girėno stadioną | Kas vyksta Kaune

„Lech“ sirgalių minia triukšmingai atžygiavo į Dariaus ir Girėno stadioną

Ketvirtadienio pavakarę tūkstantinė Poznanės „Lech“ fanų minia surengė eiseną į Dariaus ir Girėno stadioną. Čia 19 val. lenkų ekipa UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos rungtynėse susitiks su vietos FK „Kauno Žalgiris“. Pirmą mačą Poznanėje kauniečiai poros favoritams nusileido rezultatu 1:3.

Prieš 17 val. nemažai „Lech“ sirgalių jau būriavosi Nepriklausomybės aikštėje prie soboro, merginos mielai fotografavosi prie nuogo Mykolo Žilinsko galerijos berniuko, lenkus atidžiai stebėjo policijos pareigūnai.

Netrukus mėlyna klubo atributika apsitaisę sirgaliai pajudėjo link Parodos kalno. Trumpam buvo uždarytas eismas Vytauto prospekto ir Laisvės alėjos sankryžoje, kur demonstratyviai pritūpę „pailsėti“, lenkai atliko dar vieną skanduotę.

Tuoj po to lydimi policijos ekipažų fanai užkopė Parodos gatve ir patraukė prie svečių tribūnos įėjimo ties sporto hale. Pavieniai vyrukai buvo gana agresyvūs ir leido apie priešiškumą suprasti žurnalistams, bet apskritai eisena įvyko sklandžiai, didesnių incidentų išvengta.

Kaip prieš mačą sakė FK „Kauno Žalgiris“ prezidentas Mantas Kalnietis, „Lech“ sirgalių skaičius turėtų viršyti tūkstantį. Kai kurie galbūt pirko bilietus atskirai, bet fanų grupė esą gana organizuota, M. Kalniečio vertinimu, lenkai nusiteikę rimtai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Dovilė Ežerinskienė „Kas vyksta Kaune“ prieš rungtynes sakė pareigūnus vertinant galimas rizikas ir grėsmes, planuojant policines priemones, kad tinkamai užtikrintų viešąją tvarką, Kauno miesto gyventojų ir svečių saugumą.

„Bus pasitelkiamos sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos iš visos Lietuvos bei Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai“, – nurodė D. Ežerinskienė.

Prie stadiono išties budi gausios riaušių malšinimui pasiruošusių pareigūnų pajėgos. Kaip anksčiau skelbė tv3.lt, padėti valdyti svečių sirgalius atvyko ir Lenkijos policija.

Tuo metu Lietuvos policija, primena tv3.lt, jau turi karčios patirties su lenkų futbolo sirgaliais. 2011-aisiais Lietuva su Lenkija žaidė draugiškas rungtynes, o į Kauną atvyko keli tūkstančiai lenkų sirgalių. Pirmieji neramumai prasidėjo dar pasienyje.

Dariaus ir Girėno stadione Kaune neprasidėjus rungtynėms lenkai susirėmė su policijos pareigūnais, mėtė į juos akmenis, metalines tribūnų konstrukcijas ir kėdes. Sugriovė užkandžių ir gėrimų paviljoną, o vienam apsaugos darbuotojui sulaužė du šonkaulius. Policijai tada teko panaudoti ašarines dujas ir gumines kulkas.

Vis tik lenkai ketvirtadienį Kaune skambės garsiai, nes lietuviai Dariaus ir Girėno stadiono neužpildys – nupirkta apie 3–4 tūkst. bilietų, nors stadione vietų apie 15 tūkst. Likus 15 min. iki mačo pradžios, gausiausiai užpildytos fanų tribūnos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA