Lietuvos moterų 3×3 krepšinio rinktinė – Europos žaidynių čempionė: neįmanoma to suvokti, kaip sapnas | Kas vyksta Kaune

Lietuvos moterų 3×3 krepšinio rinktinė – Europos žaidynių čempionė: neįmanoma to suvokti, kaip sapnas

Lietuvos moterų 3x3 krepšinio rinktinė / LTOK, K. Štreimikio nuotr.

Krokuvoje vykusį trečiųjų Europos žaidynių moterų 3×3 krepšinio turnyrą vainikavo Lietuvos moterų rinktinės triumfas, rašoma Lietuvos tautinio olimpinio komiteto internetinėje svetainėje.

Šiandien į lemiamas kovas stojusios lietuvės sukūrė tikrą sensaciją – nuo pat rungtynių pradžios į priekį įsiveržusi ir į kiekvieną varžovių taiklų metimą taškais atsakiusi moterų rinktinė įveikė praėjusių metų pasaulio čempionę ir šių metų planetos vicečempionę Prancūzijos ekipą 19:16.

Čempionių ekipoje rezultatyviausiai žaidė K. Nacickaitė, surinkusi 8 taškus. Po 5 pridėjo Gabrielė Šulskė ir Giedrė Labuckienė, 1 – Martyna Petrėnaitė.

„Jausmas neapsakomas, atrodo neįmanoma to suvokti, kaip sapnas“, – iškart po rungtynių sušuko K. Nacickaitė.

„Mūsų sėkmė – visiškai komandos atmosferos atspindys. Po kiekvieno metimo vieną kitą palaikėme, tikėjome, kartojome viena kitai, kad laimėsime, taip ir atsitiko!”, – emocijomis dalijosi ir K. Nacickaitei pritarė G. Labuckienė.

Pasipuošusi aukso medaliais šalies moterų rinktinė dukart įsirašė ir į Lietuvos istoriją – iškovojo pirmąjį aukso medalį Lietuvos 3×3 rinktinės varžybų metraštyje bei taip tapo pirmąją 3×3 krepšinio komanda Europos žaidynėse iškovojusia medalius mūsų šaliai.

„Tai yra kažkas nuostabaus. Priėjo ir kiti treneriai, nieks netikėjo, kad mes galime laimėti, bet ir jiems, ir kitiems netikėjusiems pasakiau – svarbiausia – širdis ir komandinis darbas. Neįveikiamų varžovių nėra, ypač, su tokiomis merginomis, kurios palieka visą širdį. Labai norėjau, kad merginos išgirstų čia savo himną, tai bus nuostabi akimirka“, – komanda didžiavosi ir pergale džiaugėsi. rinktinės treneris Dainius Novickas.

Europos žaidynių 3×3 krepšinio turnyras lietuviams svarbus ir dėl tiek vyrų, tiek moterų papildytų FIBA trijulių krepšinio reitingo taškų krepšelių. Pasauliniame reitinge pagal taškus išsidėsčiusioms komandoms svarbus kiekvienas jų – pirmosios trys vyrų ir moterų reitingo vietos iškovos tiesioginius kelialapius į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Lietuvos sąskaitoje Europos žaidynėse – jau trys medaliai. Auksą taip pat iškovojo kanojininkas Henrikas Žustautas, bronzą – disko metikas Andrius Gudžius.

Medalių lentelėje Lietuva dalinasi 18-19 vietoms su Latvija, kurios krepšininkai tapo vyrų 3×3 krepšinio turnyro čempionais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA