Lietuvos moterys kviečia jungtis į taikią protesto akciją Kaune | Kas vyksta Kaune

Lietuvos moterys kviečia jungtis į taikią protesto akciją Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aktyvios Lietuvos moterys susibūrė, jog suorganizuotų taikią protesto akciją prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. Jos tikslas – parodyti Rusijai ir pasauliui, kad žmonės mato ir niekada nepamirš šio brutalaus karo prieš taikius Ukrainos žmones. Tokia akcija organizuojama ir Kaune.

„Socialiniuose tinkluose žmonės dalinasi video ištrauka, kurioje verkiantis jaunas vyras Ukrainoje atsisveikina su raudančia mažamete dukra. Ar jūs bent pajėgiat protu aprėpti, kiek tokių jaunų vyrų, sūnų, tėvų, brolių išėjo ginti savo tėvynės nuo barbaro, kuriam nėra nieko švento?

Kiek mamų, žmonų, dukrų, sesių liko laukti? Kiek iš jų jau išgirdo blogiausią pasaulyje žinią? Kiek iš jų dar išgirs?
Moterys, mamos Lietuvoje už moteris, mamas Ukrainoje! Sesės, dukros, žmonos Lietuvoje už seseris, dukras, žmonas Ukrainoje!“ – rašoma „Facebook“ įvykio aprašyme.

Kaune palaikymo akcijoje raginama rinktis sekmadienį, vasario 27 d. prie „Laisvės kario“ paminklo 13 val. Prašoma į akciją ateiti apsigaudus gedulo spalvomis – apsigobti juoda skarele, įsirišti juodą kaspiną, apsirengti juodai.

„Mes privalome garsiai, kategoriškai sakyti ir nenustoti kartojusios – Ukraina, tu ne viena. Lietuvoje tau šviečia tūkstančiai širdžių! Eik į šviesą!“, – rašoma kvietime.

Protesto akcijos vyks ir Vilniuje, prie Rusijos ambasados.

„Jaučiuosi bejėgė, atrodo, kad niekas šiomis dienomis nėra pakankama – nei aukos organizacijoms Lietuvoje ir Ukrainoje, nei informacijos sklaida. Tačiau drauge norisi nepatenkinti bandito iš Rusijos lūkesčių ir nepasiduoti jokioms pesimistinėms nuotaikoms“, – DELFI komentavo viena iš taikaus protesto iniciatorių kūrybininkė, reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė.

Kita inciatyvos organizatorė laidų vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė DELFI sako neįsivaizduojanti, ką šiandien turi jausti ukrainietės moterys, mamos, šiuo metu į karą palydinčios savo vyrus ir vaikus. „Už ką joms taip? Dabar bet koks palaikymas yra svarbus tam, kad pasaulis atsimerktų.“

Susijungti gerumo žinutei kviečia ir moterų univesiteto „WoW University“ įkūrėja Inga Jablonskė.

„Skauda ir baisu matant siaubą mamų, vaikų akyse. Moterys stiprios kartu – tyliai ar garsiai reikšdamos savo poziciją. Toks pasaulis, kurį matome šiandien, neturi ateities, o bendrumas ir palaikymas visada buvo ir yra moterų stiprybė”, – DELFI kalba ji.

Renginių ir komunikacijos agentūros „Olive“ bendraturtė Agnė Grigaliūniėnė įsitikinusi, kad už Ukrainos žmonių mirtis atsakinga visa rusų tauta.

„Visa tauta leido valdžioje įsigalėti tokiam baisiam režimui ir visiems Putino antžmogiams. Šiandien simboliškai stojame už Ukrainos moteris, kurių skausmo ir gedulo turbūt net neįmanoma įsivaizduoti”.

Tuo metu laidų vedėja Živilė Kropaitė-Basiulė, ką tik išleidusi knygą apie partizanų ryšininkę, politinę kalinę savo močiutę, rašydama teigia dar kartą įsitikinusi, kad moterys gali būti nesuvokiamai stiprios ir labai daug pakelti, tačiau palaikymas joms yra gyvybiškai svarbus.

Iniciatyvos organizatorės sako norinčios apeliuoti ne tik į Lietuvos ir su pasibaisėjimu Rusijos agresiją stebinčio likusio pasaulio, bet ir pačių rusų moterų širdis. Pasak jų, yra vilties, kad Rusijos visuomenę išjudinti galėtų į gatves išėjusios žmonos, seserys ir motinos, kurių vyrai, broliai ir sūnūs jau žūsta kare.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA