Masinė vakcinacija Lietuvoje prasidės paskutinę gegužės dieną | Kas vyksta Kaune

Masinė vakcinacija Lietuvoje prasidės paskutinę gegužės dieną

BNS 2021/05/06 09:59
Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Kitą savaitę visoje Lietuvoje nuo COVID-19 bus pradėta skiepyti 55+ amžiaus grupės žmones, kas savaitę leidžiantis viena amžiaus grupe žemyn.

Masinė vakcinacija, kai skiepytis galės visi norintys, prasidės nuo gegužės 31 dienos, BNS patvirtino keli tarpusavyje nesusiję šaltiniai, dalyvaujantys ketvirtadienį vykstančiame sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio susitikime su savivaldybių merais.

Bendrą registracijos sistemą žadama paleisti nuo gegužės 17-osios.

BNS gautais duomenimis, nuo gegužės 10 planuojama visoje šalyje leisti skiepytis 55-erių ir vyresniems, nuo gegužės 17-osios – 45-erių ir vyresniems, nuo gegužės 24-osios – 35-erių ir vyresniems žmonėms.

Nuo gegužės 31-osios bus pradėti skiepyti visi norintys vyresni nei šešiolikos metų žmonės.

Tai oficialiai vėliau vyksiančioje spaudos konferencijoje turėtų paskelbti A. Dulkys.

Pristatys masinės vakcinacijos nuo COVID-19 planą

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys ir savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius nuotolinėje spaudos konferencijoje ketvirtadienį pristatys visuomenės etapinės vakcinacijos nuo COVID-19 planą.

Sveikatos apsaugos ministerija prieš plano pristatymą ketina jį aptarti su savivaldybių merais.

A. Dulkio teigimu, visuotinė vakcinacija šalyje prasidės anksčiau nei manyta – jau gegužę.

„Pripažinsiu, kad pradžioje skaičiavomės, kad tiek pagal vakcinų kiekį, tiek pagal galimybes suspėti, pasirengti, buvo labiau realistiška birželio pradžia, tai, matyt, čia bus viena iš malonesnių išimčių ir mums patiems: panašu, kad visos datos prasidės jau gegužės mėnesį ir tai tikrai yra smagu“, – apie masinės vakcinacijos pradžią po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė ministras.

Kitą savaitę ministerija taip pat žada pristatyti ir masinės vakcinacijos registracijos sistemą.

Ministro atstovė Aistė Šuksta anksčiau yra sakiusi, kad visuotinė registracijos sistema skiepams nuo koronaviruso šiuo metu yra baigiama rengti. Ministerijos teigimu, sistema turi būti parengta iki gegužės 15-osios. Skiepams savivaldybėse registracija vyks per Karštąją liniją 1808, naudojantis Ekstremalių situacijų valdymo informacine sistema.

Registruoti bus galima tiek internetu, tiek telefonu.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 250 tūkst. 555 vakcinos dozes, visos jos pristatytos į vakcinavimo centrus, kuriuose panaudotos 1 mln. 39 tūkst. 32 dozės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA