Lietuvoje užfiksuoti dar 147 nauji britiškosios COVID-19 mutacijos atvejai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje užfiksuoti dar 147 nauji britiškosios COVID-19 mutacijos atvejai

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje nustatyti dar 147 nauji iš Jungtinės Karalystės kilusio koronaviruso mutacijos atvejai, Pietų Afrikos atmainos atvejų šįkart nerasta, antradienį pranešė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL).

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto laboratorijoje šią savaitę ištyrus 46 ėminius iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės apskričių nustatyti 26 britiškosios atmainos atvejai.

Santaros klinikų laboratorijoje ištyrus 188 ėminius iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės ir Utenos apskričių nustatyta 113 britiškosios atmainos atvejų.

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro laboratorijoje ištyrus 24 ėminius iš Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskričių nustatyti aštuoni britiškosios atmainos atvejai.

Iš viso iki šiol Lietuvoje, pagal NVSPL koordinuojamą sekoskaitos projektą, atlikta 2869 ėminiai, aptiktas 881 britiškosios ir penki Pietų Afrikos COVID-19 atmainos atvejai.

Ekspertai sako, kad Pietų Afrikos mutacija kelia pavojų, nes yra didesnė tikimybė ja užsikrėsti pasiskiepijus arba persirgus kitomis atmainomis. Britiškoji atmaina greičiau plinta, ji yra mirtingesnė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA