„Kaunas 2022“ organizatoriams – skaudi žinia iš M. Žilinsko dailės galerijos | Kas vyksta Kaune

„Kaunas 2022“ organizatoriams – skaudi žinia iš M. Žilinsko dailės galerijos

BNS 2020/07/09 14:15
R. Tenio nuotr.

Kaune rekonstrukcijai uždarant Mykolo Žilinsko dailės galeriją, svarstoma, kur perkelti čia suplanuotus Kauno – Europos kultūros sostinės renginius 2022-aisiais, rašo „Kauno diena“.

„Šį faktą vertiname skausmingai, nes čia turėjo vykti reikšmingiausia „Kaunas 2022“ vizualaus meno programos dalis. Šiuo atveju linkime vieno – kad galerija būtų remontuojama, o ne šiaip stovėtų uždaryta. Juk garantuotų lėšų antram ir trečiam rekonstrukcijos etapui nėra“, – sakė organizacijos „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

Pasak jos, be šios galerijos mieste lieka nedaug didelių parodų erdvių.

Muziejaus laikinoji direktorė Daina Kamarauskienė neatmeta galimybės, kad pastatas, uždaromas trejiems metams, galbūt duris atvers tik po penkerių ar šešerių.

„Tokia tikimybė yra, nes nėra bendro finansavimo, nėra aiškiai paskirtos visos pinigų sumos. Tai reiškia, kad kiekvieną kartą kitam etapui reikės ir vėl ieškoti pinigų. Galimybė, kad viskas užsitęs ilgiau, tikrai yra. Objektas baugina vien tuo, kad jis yra labai sudėtingas“, – sakė ji.

M. Žilinsko dailės galerijos rekonstrukcija suplanuota trimis etapais: pastato apšiltinimo, galerijos modernizavimo ir saugyklų bei restauravimo centro statybos. Bendra projekto vertė – 15 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA