„Air Baltic“ ketina atnaujinti skrydžius į Londoną, Dubliną ir Dubrovniką | Kas vyksta Kaune

„Air Baltic“ ketina atnaujinti skrydžius į Londoną, Dubliną ir Dubrovniką

BNS 2020/06/05 20:02
Asociatyvi / „Air Baltic“ nuotr.

Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“ skelbia birželį atnaujinsianti skrydžius iš Vilniaus į Londoną ir Dubliną, o liepos pradžioje – į Dubrovniką. Tačiau Užsienio reikalų ministerija (URM) pabrėžia, jog leidimų skrydžiams šiomis kryptimis kol kas nėra.

URM atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės teigimu, oro bendrovės, parduodančios bilietus skrydžiams, kuriems Vyriausybė nedavė leidimo, ir juos perkantys žmonės patys prisiima atsakomybę.

„Leidimai skrydžiams yra išduodami atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, o ne į parduotų bilietų skaičių“, – BNS sakė R. Jakilaitienė.

URM atstovė taip pat pabrėžė, jog prieš perkant bilietus žmonės turėtų pasitikrinti informaciją apie tose šalyse galiojančią tvarką, nes visose yra skirtingi reikalavimai ir keliavimo sąlygos.

„Kad skrenda lėktuvai, tai yra nesusiję su keliavimu, kaip mes esame pripratę, kad jei skrenda lėktuvas, aš galiu keliauti turizmo tikslais. Deja, ne, ir primygtinai prašome tikslintis informaciją keliauk.urm.lt.“, – sakė R. Jakilaitienė.

„Reikia susižiūrėti visą informaciją, ar ta šalis pirmiausia jus įsileis, nes nepaisant to, kad girdime apie sienų atvėrimą ir kvietimą turistams atvykti, kiekviena šalis taiko skirtingas datas, nuo kada jos atveria sienas Lietuvos piliečiams ir dauguma šalių vis dar taiko įvairius apribojimus, leidžia tik turint labai aiškią priežastį, darbo, sveikatos tikslais ar gyvenant šalyje į ją įvažiuoti, net ir kai kurias šalis kertant tranzitu reikia turėti dokumentus, kur jūs vykstate ir kokiu tikslu“, – kalbėjo R. Jakilaitienė.

Vyriausybei karantiną planuojant atšaukti birželio 17-ąją, pasak URM atstovės, tai savaime nereiškia, jog visas oro susisiekimas bus atvertas, dėl to atskirai spręs Vyriausybė.

Vyriausybė trečiadienį leido atnaujinti reguliarius skrydžius iš Lietuvos į Prancūziją, Daniją ir Suomiją.

„Air Baltic“ vadovo Martino Gausso teigimu, trys nauji maršrutai turi didelę paklausą tarp Lietuvos keleivių. Į Londoną skrydžius atnaujinti planuojama birželio 15 dieną, į Dubliną – birželio 16-ąją, o į Dubrovniką – liepos 6-ąją, pranešė įmonė.

Šiuo metu „Air Baltic“ kasdien skraidina iš Vilniaus į Rygą, Taliną ir Oslą, nuo pirmadienio skraidins ir į Amsterdamą, nuo antradienio – į Paryžių, o nuo birželio 11 dienos – į Berlyną.

Šiuo metu iš Lietuvos oro uostų jau atnaujintas oro susisiekimas su Frankfurtu, Ryga, Talinu, Oslu, Dortmundu, Eindhovenu, Bergenu, Olesiundu, Stavangeriu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA