G. Alijevos šnipinėjimo byloje prabilo liudininkai | Kas vyksta Kaune

G. Alijevos šnipinėjimo byloje prabilo liudininkai

delfi.lt 2019/09/19 14:22
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas tęsia Godos Alijevos ir Rolando Alijevo bylą. Buvęs krepšininkas Rolandas Alijevas teisiamas už galimą įsilaužimą į savo buvusios sutuoktinės, merginų grupės „69 danguje“ narės Godos Alijevos feisbuko anketą bei elektroninį paštą „Gmail“. Ketvirtadienį apklausti ekspertai patvirtino, kad Godos paskyros buvo „nulaužtos” jungiantis iš R. Alijevo įmonės valdomų įrenginių.

Vyrui pareikšti įtarimai neteisėtai prisijungus prie kito asmens informacinės sistemos. Už tokį neteisėtą elgesį baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Susekti tai, kad G. Alijevos privačiais duomenimis galėjo naudotis būtent jos buvęs sutuoktinis esą pavyko nustačius gyvenamąją vietą.

Apklausti liudininkai

Ketvirtadienį į teismo posėdį buvo pakviesti du liudininkai. Pirmoji parodymus davė pareigūnė, kuri atliko pirmuosius veiksmus ikiteisminiame tyrime. Daugiausiai klausimų ketvirtadienį kilo dėl techninių dalykų, tokių kaip internetinių svetainių slapukai ir panašiai.

Teisme parodymus davė kriminalinės policijos žvalgas, kuris atliko G. Alijevos paskyros apžiūrą ir surašė pranešimą. „Pradžioje buvo prisijungta prie G. Alijevos „Facebook“ paskyros, kur buvo saugoma visa archyvinė medžiaga. Buvo nustatyti IP adresai, iš kurių buvo prisijungta prie paskyros“, – teigė pareigūnas. Pareigūnas patvirtino, kad buvo jungiamasi iš IP adresų, kurie buvo prisikirti R. Alijevo įmonės valdomiems įrenginiams.

„Negalima daryti išvados, kad jungėsi būtent R. Alijevas, tačiau galime daryti išvadą, kad buvo jungiamasi iš jo valdomų įrenginių“, – konstatavo specialistas. Kitame teismo posėdyje, kuris vyks rugsėjo 30-ąją, bus apklausiama dar viena pareigūnė.

Alijeva: įrodymai remia prie sienos

Prieš praėjusį teismo posėdį G. Alijeva teigė, kad nusikalstamą veiką pastebėjo greitai. „Aš esu aktyvi socialiniuose tinkluose, todėl veiką pastebėjau labai greitai. Aš savo buvusio vyro neįtariau, tiesiog kreipiausi į institucijas. Man padėjo atkurti visas socialines erdves.

Numaniau, kad tai galėjo padaryti mano buvęs sutuoktinis, tačiau jokių kaltinimų nereiškiau. Vėliau, kai vyko tyrimas, visi įrodymai nuvedė link jo. Man tai nėra malonu“, – teigė G. Alijeva. Dainininkė taip pat nesiryžo spėti, kodėl buvęs vyras galėjo taip pasielgti.

„Man nėra malonu apie kalbėti. Manau, kad sužaidė emocijos. Manau, tiesiog nepagalvojo apie galimas pasekmes. Aš į tai nenumojau ranka, nes tai yra visiškai privati erdvė. Galų gale tai įvairiausios sutartys, sąskaitos. Melo kojos trumpos ir viskas išaiškėjo “, – kalbėjo Goda.

G. Alijeva taip pat neskubėjo atsakyti, ar sutiktų taikytis su buvusiu vyru, jei jis savo kaltę pripažintų. „Pasekmės jau yra. Aš pykčio nelaikau ir tikrai nenoriu, kad jis sėstų į kalėjimą. Bet kokiu atveju, jis mano vaikų tėtis. Žiūrėsime, kaip čia bus“, – teigė G. Alijeva.

DELFI primena, kad nuo praėjusių metų liepos 20-osios oficialiai su krepšininku R. Alijevu išsiskyrusi merginų grupės „69 danguje” narė 2018-ųjų metų rugpjūčio mėnesį išgyveno nemalonią situaciją, kuomet buvo pavogti jos socialinio tinklo „Facebook“ ir elektroninio pašto „Gmail“ prisijungimai. Godos ir Rolando Alijevų santuoka truko devynerius metus. Teismas juodu išskyrė abipusiu sutarimu. Pora augina dvi atžalas.

Alijevas: gerbiu Godą

Po praėjusio teismo posėdžio Rolandas kelis kartus pakartojo, kad nieko nežino apie įsilaužimą į buvusios žmonos privačią erdvę. „Žinau tiek, kad gavau kvietimą į teismą. Atėjau ir išsakiau viską, ką žinau. O žinau tiek, kad nieko nepadariau. Gerbiu Lietuvos teisėsaugą ir tikiu, kad visai tai bus išaiškinta“, – kalbėjo Rolandas.

R. Alijevas nesileido į bylos detales, bet žadėjo daugiau informacijos atskleisti, kai byla bus baigta nagrinėti. „Bet kokiu atveju aš gerbiu savi buvusią žmoną, nes ji yra mano dviejų vaikų motina. Pagarba yra tikrai didelė. Nesileisiu į santykių detales, nes tai man atrodo nėra gražu“, – teigė Rolandas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA