Į smurto skandalą įklimpusi septynių vaikų mama: prašau mane išteisinti | Kas vyksta Kaune

Į smurto skandalą įklimpusi septynių vaikų mama: prašau mane išteisinti

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/08/20 18:56
Delfi.lt nuotr.

Kauno apylinkės teisme baigiama nagrinėti Evelinos Geležiūnienės smurto prieš mažametį byla. Antradienį teisme turėjo būti sakomos baigiamosios kalbos ir siūloma bausmė, tačiau jas teko nukelti dėl advokatų pateiktų prašymų. Bet kokiu atveju, moteris ir toliau laikosi pozicijos, kad turi būti išteisinta.

Pagimdė 7 vaikus

Ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš mažametį pradėtas pernai spalį, iš darželio gavus pranešimą apie sumuštą vaiką. Prokuratūra yra skelbusi, kad vaiko motina kaltinama nežymiu vaiko sveikatos sutrikdymu, piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ir pareigomis. Ji savo kaltę kategoriškai neigia.

DELFI primena, kad pirminiuose parodymuose moteris prisipažino vaikui sukėlusi fizinį skausmą, tačiau vėliau visus kaltinimus puolė neigti.

Tyrimo metu buvo atlikta ir psichiatrinė ekspertizė, kuri truko beveik metus. Būtent dėl šios priežasties vaikas taip ilgai nebuvo grąžintas į namus. Motinai buvo atliktas ir tyrimas melo detektoriumi, kuris parodė, kad moteris, duodama parodymus, meluoja.

Prokurorės Auksės Lipkevičienės teigimu, prokuratūra, siekdama surinkti pakankamai duomenų asmens kaltei pagrįsti, ėmėsi visų įmanomų būdų ir priemonių, ir šioje byloje – kaip retai būna – buvo kreiptasi dėl poligrafo tyrimo, kad būtų nustatytos ikiteisminio tyrimo kryptys ir patikrinti ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys.

„Taip pat buvo atlikta teismo psichologų, psichiatrų ekspertizė nukentėjusiam mažamečiui. Negaliu slėpti tos informacijos, kad poligrafo duomenys nepalankūs poniai E. Geležiūnienei“, – anksčiau teigė prokurorė.

Kaltinamoji tvirtino, jog nebuvo sudavusi vaikui. Moteris yra pagimdžiusi septynis vaikus, tačiau ne visus juos augina pati.

Kaltę kategoriškai neigia

Antradienį E. Geležiūnienė atėjo pasiruošusi baigiamąją kalbą. Tiesa, ją teko atidėti.

„Baigiamojoje kalboje prašysiu teismo mane išteisinti, kadangi nėra jokių objektyvių įrodymų dėl man pateiktų kaltinimų. Pats vaikas apie jokį smurtą nekalbėjo nei per apklausas, nei per ekspertizes, kuriu metu jam buvo bandoma įteikti, neva jis buvo mušamas. Vaikas viską neigė. Prokurorė reikalavo poligrafo, aš prašiau, kad atidėtų. Bet jis buvo atliktas likus keturiom dienom iki gimdymo, tikiuosi teisėjas tai įvertins. Sieksiu, kad būčiau išteisinta. Sūnus dabar gyvena kartu su manimi, jo globėjos vardas tapo siaubu, jis labai bijo. Bet šiaip viskas stojasi į savo vėžes“, – prieš teismo posėdį kalbėjo moteris.

Kaltinamoji taip pat teigė, kad vaikas nuo jos buvo atskirtas neteisėtai.

„Seku visas istorijas apie smurtą prieš vaikus. Spėju, kad bus skundų, vaikas buvo neteisėtai paimtas, tą ir teismas pripažino. Pusę metų nebuvo leista susitikti ir bendrauti su vaiku, tai grubus vaiko teisių pažeidimas“, – teigė 7 vaikų mama.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA