Miesto centre įsibėgėjus gatvės rekonstrukcijai, pėsčiuosius paliko ant ledo | Kas vyksta Kaune

Miesto centre įsibėgėjus gatvės rekonstrukcijai, pėsčiuosius paliko ant ledo

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ pasiekė pasipiktinusių miestiečių pranešimai apie eismo saugumą ties rekonstruojama Žemaičių gatve. Šią vietą pasiekę pėstieji papuola į aklavietę ir yra priversti užtvaras aplenkti per plauką nuo gatve važiuojančių automobilių.

Kaip pastebėjo pėsti kauniečiai, problemų iškyla K. Donelaičio gatve priėjus rekonstruojamą Žemaičių gatvę. Išrausta nuokalnė ties gatvių sankirta aptverta – tarsi į sieną atsimušusiems žmonėms belieka palei užtvarą įveikti rekonstruojamą ruožą važiuojamąja K. Donelaičio gatvės dalimi.

„Kas vyksta Kaune“ fotografui nuvykus į šią vietą, kamikadziškų manevrų priverstų griebtis pėsčiųjų per kelias minutes gatve praėjo ne vienas. Jokių pėsčiųjų eismą ribojančių ženklų čia nematyti, tad kojomis besinaudojantys eismo dalyviai kaip reikiant neįspėjami apie laukiančią kliūtį.

„Ar praėjimas neturėtų būti atskirtas nuo važiuojamosios dalies? Dabar automobiliai skrieja visai greta praeivių“, – pasipiktinimo neslėpė skaitytojai.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis saugiai atskirto praėjimo pažadėti negalėjo ir pasiūlė „biudžetinę“ alternatyvą: „Kauniečių atsiprašome už laikinus nepatogumus, bet turime suprasti, jog vyksta rekonstrukcija ir nepatogumai laikini. Kauniečių prašome naudotis kitoje gatvės pusėje esančiu šaligatviu.“

Tikisi baigti iki kitų metų

Kaip antradienį skelbė Kauno savivaldybė, birželio pradžioje Žemaičių gatvėje pradėję plušėti kelininkai čia sutvirtins šlaitą, įrengs naujus šaligatvius, poilsio zonas bei apšvietimą ir paklos naujas komunikacijas. Žaliakalnį su miesto centru jungiančios gatvės rekonstrukciją planuojama užbaigti iki metų pabaigos.

„Nors pagal sutartį viskas turi būti padaryta iki vasario mėnesio, rangovas nori viską baigti greičiau – iki metų pabaigos. Šiuo metu gatvėje vykdomi paruošiamieji darbai: nufrezuotas asfaltas, išardytas esamos dangos pagrindas. Gatvėje bus keičiama ne tik visa kelio dangos konstrukcija, klojama nauja asfaltbetonio danga, bet ir įrengtas drenažas“, – savivaldybės pranešime dėstė A. Pakalniškis.

Iki šiol Žemaičių gatvėje veikusi mišri buities ir lietaus nuotekų sistema taip pat atnaujinama. „Liūčių metu susidėvėjusi sistema nesurinkdavo reikiamo kiekio vandens ir neužtikrindavo sklandaus vandens nubėgimo. Atskyrus buities ir lietaus nuotekas ši problema bus išspręsta ir padės išvengti didelio kiekio vandens nubėgimo nuo kalno viršaus į K. Donelaičio gatvę ir Laisvės alėją“, – cituojamas A. Pakalniškis.

Įrengs ir naujus šaligatvius

Abiejose gatvės pusėse, nurodo savivaldybė, taip pat nusidrieks nauji pėsčiųjų šaligatviai. Vietoje aptrupėjusių, iškilnotų šaligatvių plytelių bus įrengta nauja danga.

„Užvažiavimai ant perėjų ir šaligatvių suprojektuoti atsižvelgiant į žmonių su negalia poreikius. Perėjimai per kelią ir nuovažos bus įrengiamos su nuleistais bortais, o danga – su reljefiniu paviršiumi“, – pasakojo A. Pakalniškis.

Rekonstrukcijos projekte numatytas ir Žemaičių gatvės apšvietimo tinklų rekonstravimas, naujų tinklų pėsčiųjų ir dviračių takams bei perėjoms įrengimas. Senas apšvietimas bus keičiamas naujais LED šviestuvais. Iki šiol po liūčių slinkdavęs Žemaičių gatvės šlaitas bus sutvirtintas ir stabilizuotas įrengiant specialią sienutę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA